Bor ne zaboravlja svoje oslobodioce

Bor, 3. oktobar 2014.

Autor: B.F.

Bor nikada neće zaboraviti svoje oslobodioce, partizanske jedinice i pripadnike slavne Crvene armije koji su u Drugom svetskom ratu ostavili živote braneći Bor, Timočku krajinu i Srbiju. Zato s posebnim poštovanjem pozdravljam predstavnike Amabasade Ruske Federacije, našu braću čiji su se preci i na području naše opštine herojski borili protiv fašističkog okupatora. Opština Bor biće počastvovana da i abasador Rusije, NJ.E, gospodin Čepurin dođe u naš grad i da se uveri u nerazdvojno prijateljstvo i ljubav koju ovaj narod gaji prema velikoj zemlji Rusiji – naglasio je Dušan Marković, predsednik SO Bor na prijemu priređenom u čast 3. oktobra, Dana oslobođenja Opštine Bor dodajući da je opštinskom rukovodstvu drago što je danas u gradu bakra i delegacija grada Cetinja sa rodbinom narodnog heroja Jove Vučkovića (borski rudar i partizanski borac ovog kraja, rodom sa Cetinja) kome je, na platou kod Železničke stanice, po drugi put otkrivena spomen-bista.

Delegacije boračkih organizacija Lebana, Negotina, Boljevca, garanizona Vosjke Srbije iz Zaječara i Ministarstva odbrane Republike Srbije pozdravio je i zamenik predsednika Opštine Bor Saša Vukadinović. Milan Janković, predsednik Skupštine opštine Cetinje izrazio je zadovoljstvo prijemom, a potom je predložio da se Cetinje i Bor pobratime.

Janković je zajedno sa Bobanom Todorovićem, direktorom TIR-a Bor, otkrio spomenik, a potom je održano više prigodnih beseda. U kulturnom programu učestvovao je hor Centra za kulturu i KUD MZ Selište.

Share

Ostavite odgovor