„Očajne domaćice“ prave najbolji ajvar u Knjaževcu!

Bor – Knjaževac 6. oktobar 2014

Tim „Očajne domaćice“ pobednik je takmičenja manifestacije „Izađi mi na teglu“ u Knjaževcu. Karavan koji će obići preko 20 gradova u Srbiji, dobio je još jednog finalistu koji će se takmičiti u Begradu, u velikom finalu, na Kalemegdanu.

Nismo očekivale da odnesemo pobedu, ali eto žiri je prepoznao nešto posebno u našem receptu i presrećne smo što imamo priliku da pokažemo da i nove generacije mogu da neguju tradiciju.“ rekle su pobednice iz Knjaževca

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim “Vredne ruke”, a treće mesto pripalo je ekipi “Vesele domaćice”.

„Manifestacija je jedan putujući karavan koji je krenuo sa severa Vojvodine 28. avgusta i evo do sada smo imali priliku da upoznamo sjajne ljude i da saznamo različite načine za pravljenje tradicionalnog recepta od paprike“ istakla je menadžerka manifestacije, Ljiljana Vukotić.

“Izađi mi na teglu” je događaj koji ima za cilj da pronađe najbolji recept u Srbiji i reši staru misteriju, čija to kuća pravi najbolji ajvar. Tokom događaja, ekipa “Izađi mi na teglu” posebno mesto posvetila je deci kroz interaktivan takmičarski program i edukativnu predstavu o zdravoj ishrani.

Za podršku učesnicima i nezaboravnu atmosferu širom Srbije zadužena je maskota Zdravko koja će sa „Izađi mi na teglu“ timom nakon Knjaževca otići u još gradova u Srbiji u potrazi za najboljim receptom.

Za izbor pobednika u svakom od preko 20 gradova zadužen je žiri sastavljen od tehnologa, lokalnog kuvara i poznate ličnosti „autoriteta sa rezultatom“ grada kom se takmičenje održava. Pobednik je osvojio Tehnomanijin poklon – ručni blender, a zanimljive nagrade dobili timovi koji su osvojili drugo i treće mesto, mikser i tiganj.

Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji je počelo!
Srdačan pozdrav,

Share

Ostavite odgovor