);

Pobeda borskih košarkaša na startu prvenstva

6.oktobar.Bor

Autor: S.Ranđelović

Prva muška regionalna liga – istok : KK BOR RTB – KK Mladost Vesna 70:60 (09:12; 25:12; 18:18; 18:18)

KK BOR RTB: Martinesić 21, Rosić 18, Prodanović, Marković.M 3, Perišić, Petrović 12, Marković.L, Filipović, Sibinović, Mladenović 8, Ognjenović 8, Cekić. Trener: Prodanović Željko.
KK Mladost Vesna: Minčić 11, Živković.L, Miljković 12, Živković.Ž, Stanković 5, Radenković 2, Milošević 12, Golubović, Aranđelović 8, Krstić.S, Krstić.M 10. Trener: Mitić.S
Sudije: D.Vasić i N.Stojanović.

Košarkaši Bora ostvarili su važnu pobedu u prvoj utakmici. Borani su do pobede došli teže nego što je očekivano. Novajlija u ligi, ekipa Mladost Vesna iz Bele Palanke se borskoj publici predstavila kao dobar protivnik i verujemo da ove sezone može da bude prijatno iznenađenje. Ekipa Bora je utakmicu počela nervozno, opterećena bremenom favorita u ovom meču, pa su gosti prvu četvrtinu dobili sa tri poena razlike. Utakmica je rešena praktično već u drugoj četvrtini. Bor je ovaj period dobio sa 25:12 i na poluvreme otišao sa 10 koševa razlike. Ovu prednost domaći su sačuvali do kraja i zasluženo osvojili prve bodove. Najbolji u borskoj ekipi bili su Martinesić sa 21. poenom, Rosić sa 18 i kapiten Petrović sa 12. Kod gostiju su se istakli Milošević i Miljković sa po 12 poena.

U sledećem kolu Bor gostuje na „vrućem“ terenu u Surdulici, a potom je u naredna dva meča domaćin ekipama Juga iz Vranja i Jablanici iz Medveđe.

Оставите одговор