);
Breaking News

Saopštenje foruma Vlaha povodom izbora za Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine

Bor, 20. oktobar 2014.

Dragomir Dragic

 

Poštovani birači za izbor NSVNM!

Dosadašnji izbori za Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine (NSVNM) dali su, za Vlahe i njihovu emancipaciju i očuvanje etničkog entiteta, vrlo negativne rezultate. Licemerje iz institucija sistema, pogotovu u lokalu, tj. partizacija, politizacija i majorizacija NSVNM od strane političkih faktora koji su koliko do juče negirali i samo postojanje Vlaha i njihove posebnosti, omogućili su da u ovaj jedini organ vlaške kulturne autonomije ujašu partokratske i populističke snage i zloupotrebe mandat koji je osvojen u prošlom sazivu vrlo neregularnom procedurom. Dovoljno je da se o tome analizira način ko, na koji način i po kojoj nezakonitoj proceduri je uveo u spisakveliki broj ne-Vlaha si ne-Vlaha sa pravom glasa. To sve je urađeno i radi se pozivanjem na „demokratiju“ i „demokratičnost“.

Biraju li se tako Srpska nacionalna vijeća u Hrvatskoj, Crnoj Gori i drugde, pa da u njima dominiraju svojim lošim činjenjem i nečinjenjem Hrvati, Crnogorci, Malisori itd.?

Ceo taj pristup je veoma loš za našu zemlju, predsedavajućeg OEBS-a sledeće godine, te se neko očigledno poigrava njenim evropskim putem i obavezama, te javno proklamovanim načelom sa najvišeg mesta u našoj zemlji: „U Srbiji se sve radi pošteno i pravedno i po načelima tolerancije Milanskog Edikta!“

Quo vadis, Serbia!

Dragomir Dragić, predsednik Foruma Vlaha

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama