);
Breaking News

Država ostaje vlasnik RTB Bor

Bor, 23.10.2014. (Beta)

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandra Antić izjavio je u danas u Boru da oglas za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) „Bor“ nije objavljen sa idejom da se ta kompanija proda.

„Država hoće da ostane vlasnik RTB-a i da pronađe strateškog partnera koji će investistirati u razvoj tehnologije i poslovanja“, rekao je Antić priliokom posete RTB-u, saopšteno je iz te kompanije.
foto: Tanjug
foto: Tanjug

Antić je rekao da ima domaćih, ali i stranih kompanija i investicionih fondova koji imaju ozibljne namere da investiraju u regionu Bora.

„Pre svih je to Goldman Saks, koji uvek predstavlja ozbiljne igrače u ovoj branši, ali videćemo koga, kada počnu razgovori“, rekao je Antić.

Ministar rudarstva i energetike Srbije rekao je da u ukolini Bora ozbiljne kompanije, koje su na svetskom glasu, istražuju potencijalna nalazišta rude bakra.

„Sa njima moramo ostvariti saradnju jer će sutra, ako uđu u fazu otvaranja rudnika i eksploatacije, one doći u RTB i tu prerađivati rudu“, rekao je Antić.

On je rekao i da se čine maksimalni napori da se nova topionica u RTB-u, završi u skladu sa predviđenim rokovima i da se očekuje da će kada počne rad, značajno da doprinese privrednom rastu Srbije.

Оставите одговор