);
Breaking News

Nataša Kovačević uz pomoć specijalne proteze ponovo na terenu

31.novembar.Bor

Tribina – Fondacija Nataša Kovačević

hro-kosarkasicaFondacija Natase Kovacevic,   reprezentativke Srbije u kosarci,kojoj je nesrecnim slucajem prekinuta kosarkaska karijera,  osnovana je 13.03.2014.god .Misija Fondacije, ogleda se u pruzanju pomoci klubovima, mladim talentima, sportistima koji su suoceni sa zdravstvenim problemima, prevashodno u zenskoj kosarci.

S toga, ZKK STUDENT iz Nisa u saradnji sa RKSIS, omogucio je i uzeo ucesce u promociji i radu Fondacije Natase Kovacevic.
Ovim putem, pozivamo sve zainteresovane klubove i njihove predstavnike, koji bi zeleli da prisustvuju i ujedno ukazu cast i postovanje ovoj Fondaciji, prisustvuju tribini, koja ce se odrzati 04.11.2014.god u 18cas u amfiteatru Fakulteta za fizicku kulturu u Nisu.

Nekadašnja košarkašica i ambasador FIBA Evrope za mlade Nataša Kovačević, boravi ovih dana u Parizu kako bi obavila preglede posle kojih bi trebalo da dobije sportsku protezu. Uz pomoć te proteze bi rekreativno mogla da se vrati košarci!

 

–  Ponovo na pravom terenu! Osećaj izvanredan! Hvala Francuskoj federaciji i naravno gospodinu Žan Pjer Siutatu, napisala je Nataša Kovačević na društvenim mrežama.

Devojka koja je posle povrede u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj ostala bez stopala, danas studira na dva fakulteta i vodi Fondaciju sa svojim imenom, kroz koju pokušava da pomogne sportistima koji su se našli u sličnoj situaciji.

Ovog vikenda počinje prvenstvo Francuske, a košarkaška federacija te zemlje po tradiciji prvom kolu takmičenja pridaje veliki značaj, okuplja sve ženske ekipe na jednom mestu i pravi višednevnu medijsku promociju ženske košarke. Ove godine Nataša Kovačević će biti specijalni gost tog događaja.

U ime Košarkaškog saveza Srbije, zahvalnost Francuskoj federaciji, a podršku i divljenje Nataši Kovačević, uputio je predsednik Dragan Đilas:

– Nataša Kovačević je najbolji primer koliko postoji u čoveku i šta sa tom snagom i inteligencijom koju ima može da se postigne. Gledajući video, kako trči i pogadja 4 trojke iz 4 pokušaja u očima sam imao suze radosnice. Nataša je rodjeni pobednik, veliki borac i sjajan čovek. Svojim pristupom životu i hrabrošću ona uliva nadu stotinama hiljada ljudi kojima se desila nesreća slična njenoj. Iskrena zahvalnost Francuskoj federaciji, našim prijateljima, predsedniku federacije Jean-Pierre Siutatu i direktoru za međunarodne odnose Goranu Radonjiću na svemu što su učinili za Natašu. A ovoj mladoj devojci još jednom svaka čast! Braaaaaavo Nataša!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama