);

Vučić: Napljačkali su se, vozikaju se avionima po svetu …

Bor, Beograd, Krupanj  Izvor: Tanjug: 01.11.2014.

Vučić izjavio je danas da će država rešiti problem izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika Stolice kod Krupnja, koji je u vlasništvu koncerna Farmakom, čim za to pronađe zakonski osnov.
Vučić je prilikom obilaska Krupnja rekao novinarima da je država prinuđena da reši taj problem, u interesu građana, iako je reč o problemu za koji je odgovorna jedna privatna kompanija.
„Shvatili smo da moramo da intervenišemo, jer imamo neodgovornog privatnika i neodgovorno ponašanje“, istakao je Vučić.
„Morate da razumete jednu stvar. Vi govorite o privatnom preduzeću, o problemu koje je nama napravilo privatno preduzeće, a imali su para kada je trebalo da uzmu i zarade“, rekao je Vučić novinarima.
„Za mene je interesantno da neko pita za to i napada državu, a da je potpuno jasno da je reč o privatnoj imovini i problemu, koji je napravio privatnik, koji nikog ništa ne pita, dođe u državu i kaže “ja nemam pare i ne dam pare za to. Ja sam bogat i imam nekoliko aviona, ali ne dam pare za to, narod neka crkne, a vi iz države gledajte šta ćete’„, objasnio je Vučić.

On je rekao da očekuje da će u ponedeljak, na sastanku koji je zakazao sa ministrom za vanredne situacije Velimirom Ilićem, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i direktorom vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Markom Blagojevićem dobiti procenu kako bi mogao da vidi da li je može odobriti ili ne.
Vučić je kazao da će pokušati da te troškove ubaci u budžet za 2015. godinu.
„Naravno da će mnogo da nas košta. Kada je trebalo da uzmu od države, kada je trebalo da privatizuju otmali su od države i pričali da će sve da urade kako treba. Napljačkali su se, vozikaju se avionima po svetu, drže avione u Parizu i Beogradu od po 10 miliona evra vrednosti, a narodu kada treba da vrate milion evra, ili kada su sami nešto uprskali nema ih nigde. Zato nemojte da se čudite kada će za to morati da odgovaraju i to veoma brzo“, poručio je premijer.
Prema njegovim rečima, potrebno je da se postave dve brane kako bi se sprečio prodor jalovine, dodajući da se do sada u reke izlilo 80.000 kubnih metara te opasne materije.
Zatvoreni rudnik Stolice deo je koncerna Farmakom u vlasništvu biznismena Miroslava Bogićevića.
Vučić je novinarima kazao da nije bilo moguće ranije rešavati ovaj problem, kada su poplave u maju ostavile hiljade ljudi bez smeštaja i dodao da je privatnik, koji je vlasnik kompanije, bio u obavezi da rešava ovaj problem.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !