);

Košarkašice Bora – pobeda za istoriju

3.novembar.Bor

Autor: S.Ranđelović

 

Ženski košarkaški klub Bor već je ušao u istoriju košarke, kao jedini klub  sa ovih prostora koji je uspeo da izbori učešće u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u zemlji. U subotu su borske košarkašice ispisale još jednu stranicu u ovoj istoriji ostvarivši prvu prvoligašku pobedu za svoj klub.

1 ŽLS 4.kolo : ŽKK BOR – OKK ŠABAC 56:48 (8:12,15:15,9:10,24:11)

Bor, USC BOR, 500 gledalaca
Delegat: Golubović Marinko, Sudije: Stamenković Dušan, Pešić Petar, Tasić Aleksandra.

ŽKK BOR: D.Vučković 6, I.Ćirov 4, J, J.Jozić 9, S.Mijaković, M.Petrović 7, J.Popović 7, M.Sulejman, A.Radić 14, A.Piljević 9, T.Milutinović, T.Golubović.
OKK Šabac: A.Vuković 9, R.Ćosić 12, O.Stepanović 6, M.Adamović 5, J.Stošić, M.Velisavljević, N.Zolotić 4, R.Maletić, T.Jelić, T.Jokić, J.Ćirić 4.
Igrač utakmice : Anđelina Radić – ŽKK BOR

U velikoj sali Sportskog centra u Boru pred oko 500 gledalaca ŽKK BOR je savladao ekipu OKK Šabac rezultatom 56:48. Domaće igračice su do pobede došle zahvaljujući velikoj borbenosti i želji da dokažu svima da imaju kvalitet za takmičenje sa najboljim ekipama u Srbiji. Ekipa Šapca je bolje počela utakmicu iskoristivši svoje iskustvo u prvoligaškoj konkurenciji i početnu nervozu domaćih. U prvom delu susreta gostujuća ekipa je konstantno bila u prednosti koja se kretala između 4 i 6 poena. Borske igračice su jurile prednost, igrale su odličnu odbranu, ali je u napadu ponovo bilo problema. Ipak u poslednjih pet minuta, Boranke su nošene podrškom sa tribina uspele da naprave seriju od čak 16:0 i tako osvoje  dva boda koja će im sigurno biti dobar podstrek za nastavak takmičenja i ostvarenje ovogodišnjeg cilja : opstanak u najačoj ligi. Najbolja kod pobednika bila je Anđelina Radić sa 14 poena i 14 skokova. Aleksandra Piljević i Jelena Jozić postigle su po 9 poena, Jana Popović i Marija Petrović imale su po 7 koševa, plejmejker Danijela Vučković upisala je 6 poena uz 3 asistencije i 3 skoka, dok je kapiten Ivana Ćirov postigla samo 4 poena uz 7 uhvaćenih lopti. Kod ekipe Šapca jedina dvocifrena bila je Renata Ćosić sa 12 poena, Ana Vuković postigla je 9 a Mirjana Velisavljević 8.
U sledećem kolu ŽKK BOR očekuje utakmica protiv PARTIZANA u Beogradu.

Izjave trenera i najboljih igračica obe ekipe:

Alen Tošić – trener ŽKK BOR:

Veoma teška utakmica zbog značaja za obe ekipe. Viđeno je puno grešaka na obe strane. Raduje me što mi i pored pobede još nismo pružili svoj maksimum. Nadamo se da je ovo početak jedne lepe serije pobeda. Čestitam ekipi Šapca na fer igri i želim im puno sreće u daljem takmičenju.

Anđelina Radić (ŽKK BOR):

Čestitam svojoj ekipi na velikoj borbi i prvoj pobedi u ovoj sezoni. Ekipi Šapca čestitam na fer-plej igri. Nadam se da ćemo nastaviti niz dobrih igara i dokazati da imamo kvalitet. Posebno se zahvaljujem borskoj publici na velikoj podršci. Mnogo nam je značila večeras.

Duško Simić – trener OKK Šabac:

Moje igračice su inertno ušle u utakmicu, van ritma i sa malo želje za pobedom, što je rezultiralo velikim brojem grešaka. Ekipa Bora je srcem dobila utakmicu. Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi.

Renata Ćosić (OKK Šabac):

Čestitam domaćoj ekipi na pobedi. Dobro su odigrale ovu utakmicu. Nama je nedostajalo koncentracije, a i sreće u poslednjim minutima, što je i odlučilo pobednika. Moramo što pre da zaboravimo ovaj poraz i izvučemo pouke koje će nam koristiti u narednoj utakmici.

 

Оставите одговор