);

SKANDAL NA ULICAMA BORA: Spaskovski “osuo paljbu” na najuglednije ( svoje) članove SNS-a !

Bor, 7. novembar

        Blagoje Spaskovski 1 BLAGOJE Spaskovski, prvi srpski rudar i generalni direktor RTB Bor, juče je, pred kamerama TV Bor, zajedno sa profesorom Banetom Ivkovićem, nadzornim organom na gradilištu Nove topionice (nakadašnja Miloševićeva uzdanica dok mu Ivković nije trijumfalno okrenuo leđa) iznenada se našao – ne na radilištu Nove topionice – nego u borskoj ulici „3. oktobar“. Ova ulica je poslužila Spaskovskom, najbrže nakon sređivanja stanja u ekološki opustošenom Kostajniku kod Krupnja i sladunjave izjave za RTS, da pokrene još jednu akciju protiv aktuelnog opštinskog rukovodstva. On je na čelu kolone, zajedno sa Ivkovićem, stao na sred nezavršene ulice koja se ponovo presvlači asfaltom, i verbalno ( posredstvom TV) napao opštinske čelnike kako su oni krivi što radovi kasne nedelju dana ( njegova nova Topionica kasni najmanje GODINU!), i kako su oni odgovorni za loš kvalitet radova.
-Na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine postavićemo pitanje njihove odgovornosti – uskliknuo je prkosno Blagoje.
Opštinska, lokalna TV u privatizacionom postupku kao da je jedva čekala da se on pojavi i, kako je najavljen, u svojstvu generalnog direktora ospe paljbu po opštinarima koji ga u poslednje vreme – očevidno je – slepo ne slušaju kao što svi ostali rade, i kako je do sada bilo. Doduše, reporter je pustio i drugu stranu, izjavu Dušana Markovića koji je objasnio da se radovi, zbog uočenih nedostataka, ponavljaju i ubrzano teku. Kvalitet asfalta dat je na analizu i sve što je firma Štrabag uradila a nije po ugovoru – moraće da plati. Ništa nejasno, ni neodogvorno od strane opštinskih vlasti. Naprotiv.
ulica 3 oktobarOVDE su neminovne i ostale informacije kako građani ne bi ostali poluobavešteni. Da ironija bude veća, nadzor nad rekosntrukcijom ulice „3.oktobar“ poveren je komisiji koju sačinjavaju stručnjaci RTB-a, jer takve stručne profile nemaju u Direkciji za izgradnju Bora. Logično je da ih je predložio Spaskovski, jer se on za sve i svašta pita. Ovakvu investiciju vrednu 49 miliona budžetskih, ili recimo nekih drugih para u lokalu, mimo NJEGOVOG znanja, sudeći po dosadašnjoj praksi, nije moguće dovesti do kraja. To je opšte poznato. Gde su mu juče bili ti veliki stručnjaci? Drugo: predsednik SO Bor, Dušan Marković je priznati i iskusni građevinski inženjer i jedan od glavnih stručnjaka na gradilištu Nove topionice, pa zar i u njega sad treba da se sumnja. Bar on poznaje te, građevinske poslove i pojekte. Bolje od Spakosvskog za – jedno hiljadu puta!
Spaskovski kao odbornik, ne kao takav, ima pravo, zna se i na kom mestu, da pita odgovorne ne smao za ovaj projekat, ali da to čini na ulici, i uz pretnjnje da će opštinsko rukovodstvo, kako drugačije razumeti, posmenjivati ( poznato je da njegova odbornuička grupa SNS ima 21 od 35 odbornika i da je većina njegov kadar), može se tumačiti skadaloznim postupkom. Uostalom, zar on nije protežirao i sadašnje opštinske funkcionere i njegove dojučerašnje najbliže saradnike ili radnike iz iste firme. Čista lakrdija! On je, nažalost, najvljeno je na TV, bio u svojstvu generalnog direktora RTB Bor.To bi isto bilo kao kad bi, recimo direktor beogradske Pivare otišao u neku raskopanu ulicu na Čukarici i tamo, uz podršku neke odabrane mu TV, javno izgrdio predsednika opštine i njegove saradnike preteći im smenama. Da li je tako nešto dopustivo. I sve dok se u RTB – u bije ljuta bitka da se završe stotinama miliona evra vredni novi metalurški kapaciteti. Naprosto, kao da u tom RTB- u, skopčanim sa ogormnim nedaćama, ne znaju šta rade! U normalnim okolnostima vratili bi opštini nemale dugove i gledali svoja posla.
opstina bor spolja pokrivanje I ŠTO JE NAJCRNJE. Spaskvski je osuo drvlje i kamanje na svoje političke drugove, najuglednije članove SNS-a ( Žika Petrović, predsednik Opštine Bor, Dušan Marković, predsednik SO Bor, Saša Vukadinović, zamenik predsednika Opštine Bor), partije koja ga je, nakon propasti URS-a, prigrlila i prihvatila kao svog. I koja ga i danas čuva, pazi i mazi kao dete svoje najmilije partisjko. A to „dete“ – činjenice govore – svšta radi i blamira sve oko sebe. A do kraja ovog meseca u SNS trebalo bi da se završe lokalni izbori. KAKO bi bilo da Spaskovski, i zvanično, ne samo ovako kurtoazno i bahato, bude na čelu borskog SNS, na čelu Opštine Bor, i RTB- Bor još samo šest, sedam godina? Vučić i mlađi Nikolić se sad pitaju. I niko više!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !