);

Spasakovski bi, opet, da menja opštinsko rukovodstvo!

Bor, 10. novembar

Ko god mislio da je verbalni obračun generalnog direktora RTB Bor, Blagoja Spaskovskog sa opštinskim rukovodstvom, započet , pre neki dan pred TV kamerama, na otvorenoj i nezavršenoj ulici „3.oktobar“, okončan – nije u pravu. Spaskovski se ne predaje, on je neumoljiv, on je Gazda vazda i neće se odreći aposlutne vlasti i u RTB i Opštini Bor, pa makar ga to, cenimo, koštalo i kritike u SNS-u, gde ga još drže kao malo vode na dlanu, na opšte iznenađenje i razočaranje i njegovih partijskih kolega. Neko ga je, moguće je, debelo zadužio, i zato ga taj voli i, verovatno, moli da se bar donekle smiri. Dok se ne završe unutarpartijski izbori ili dok ne dođe i taj famozni 23. decembar i završetak ( mehanički, ni jedan drugi) Nove topionice u kojoj, priča se po borskoj letargičnoj čaršiji, menja i boje limova pa šta koštalo da koštalo. Tamo, vele očevici, u zimskom periodu niče i ukrasno šiblje i cveće kako bi se spremno dočekala svečanost završetka radova koji će ovu državu i narod stajati i ogromnih para i živaca.

Da ne gubimo vreme sa, po nekim mišljenima, prvim pomoćnikom ministra Velimira Ilića za vanredne situacije, Spaskovskim, bolje je da obavestimo javnost da je asfalt u ulici „3. oktobar“, nakon najstručnijih analiza minlog vikenda, kvalitetan i da se gradnja nastavlja. Dušan Marković, iskusni građevinski inženjer i predsednik SO Bor, ko nije znao i glavni projektant rekonstrukcije dotične ulice, sad može mirno da se okrene drugim poslovima. Preduzeće Strabag isto tako, bez ikakvih zastoja, može da nastavi svoj posao i ulicu pre snegova završi kako bi se smirile strasti. I kako bi građani bili zadoovljni, što je najvažnije.
– Problem je bio u neravninama koje će sad biti ispravljene – rekli su nam stručnjaci. Spaskovski i njegovi kadrovi nisu ništa pitani. I, zašto bi kad je svakome jasno da prave smutnje i da im je jedini cilj – da „smaknu“ opštinsko rukovodstvo koje su, upravo ONI, nedavno postavili. Da je neko drugi učestovao u kadriranju, recimo opozicija koja i ne postoji, onda bi možda i moglo drugačije da se razgovara.
Da se prisetimo kako su ekspresno smenjivani opštinski čelnici pre sadašnje ekipe, tek kako je, nakon samo 35 minuta i 12 sekundi, Milinko Živković, tek što je izabran za predsednika Skupštine opštine, podneo ostavku i na to mesto je odmah „ustoličen, iako se dugo opirao, Dušan Marković. Sad i Marković ne odgovara Spaskovskom jer ga ne sluša slepo i ne ljubi mu skut i ruku. Nema u Boru, poslednjih godina, bilo koje, i najmanje funkcije, da li u privredi ili javnom sketoru, da nije spasonosni Spaskovski – umešan. To je toliko opšte poznato da je smešno i ponavljati. Tako nešto jedino ne vide u njegovoj partiji, SNS-u koja pritisnuta, najviše nasleđenim ( a i tada je, samo u URS-a, bio baš Spaskovski) mukama i nevoljama, kao da nema vremena da se pozabavi i tako gorućim problemima. Možemo, sa SNS ili bez SNS, donositi more zakona i proklamovati najbolju politiku i najsavršenije ideje ukoliko ne menjamo – i sebe i oko sebe. Kako podići privredu sa onima koji su je decenijama – urušavali i sahranjivali. Ukoliko vlast ne može da se otrgne od Miškovića, Bogićevića, Perčevića i sličnih kao što je Spaskovski, onda je bolje da se presaberemo i vidimo šta nam je, dok je vremena, činiti. Bar ONI ( i malim slovima: oni) nisu Bogom dani, niti im se više veruje, čak i tamo gde su poreklom, rodom i pomozbogom.

Оставите одговор