);

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DS BOR

Bor, 13. novembar

Demokratska stranka podržava mere štednje, ali ne samo na teret građana i u korist vojske stranačkih kadrova naprednjaka.
Sa jedne strane se dodatno smanjuju premale plate i penzije građana, a sa druge strane Vlada povećava svoje rashode kako bi se pokrile subvencije firmama poput „Etihada“ i ostalih tzv „najuspešnijih“ projekata. Građanke i građani Opštine Bor od „Etihada“ imaju samo tragove na nebu kojim prolaze avioni sa onima koji imaju para da lete njima, a na tom istom nebu pogledom sve češće traže i odgovor na pitanje kako očuvati golu egzistenciju usled bolnih reformi srpskog premijera koje nikako da počnu da daju pozitivne rezultate, ali su jako počele da bole.
Penzioneri u Boru će od ovog meseca osetiti koliko su SNS-ove reforme bolne kroz smanjenje svojih penzija koje su stekli u uslovima mnogo težim od većine penzionera u Srbiji, ali će bolnost reformi biti ista za sve.
Radnici u Boru koji će izgubiti minimum 10% svojih plata smanjiće svoj standard koliko i Guvernerka Narodne banke koja će, usled bolnih reformi, primati nadalje samo malo više od pola miliona dinara, a sve to kao nagradu i nadoknadu za ostvareni deficit Narodne banke za ovu godinu koji je veći od godišnje uštede na penzijama i platama građana.
Štednja će zahvatiti i javni sektor Opštine Bor. Plate će se smanjiti u preduzećima, ustanovama, ali verovatno i mnoštvu partijskih aktivista SNS koji su sada, predstavljeni građanima Bora kao eksperti, po prvi put zaposleni u Opštinskom veću Bora uz celokupne pripadajuće plate. Želju da se štedi Demokratska stranka je pokazivala od 2010.godine kada nijedan član veća nije primao platu, za razliku od mnoštva sadašnjih.
Demokratska stranka će u subotu, 15-tog novembra ispred „Maksija“ u Boru organizovati potpisivanje peticije građana protiv smanjenja plata i penzija. Očekujemo podršku svih sugrađana čija je osnovna egzistencija ugrožena nestručnim i neodgovornim postupanjem Vlade Srbije. Priča o boljitku za 2, pa za 4 godine, pa za ko-zna-koliko godina, dok se urušava kompletan ekonomski sistem države je trebalo da osgane u devedesetim, a vreme za građansku akciju je sad.

U Boru, 12.11.2014.

Saopstenje DS 20141112 potpis

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !