);

SKUPŠTINA i UO RBB-a BOR: Ukinuli reprezentaciju, donacije, ino-putovanja, korišćenje službenih vozila, davanja televizijama…

Bor, 19. novembar

Autor: M.C.

Akva park 3Na zajedničkoj sednici Skupštine i Upravnog odbora Rudnika bakra Bor (RTB Bor), predsedavao mr Zvonko Damnjanović, odlučeno je da se strogo ispoštuju preporuke Vlade Srbije i predsednika Upravnog odbora RTB-a Nemanje Stevanovića o štednji i racionalizaciji poslovanja. To je bio i osnovni povod za odluku ( danas je potpisana) kojom se UKIDAJU repreznetacija, sve donacije, službena putovanja u inostranstvo, korišćenje i prodaja vozila voznog parka i prestanak svih vrsta davanja informativnim kućama. Istovremeno se i ostalim zavisniim preduzećima u RTB-u, „u cilju ušteda“, preporučuje da donesu iste odluke i to što pre.

Primera radi, od 2010. do kraja 2013. godine RBB je na ime donacija izdvoio čak 173 miliona, samo u 2012. 101 milion dinara. Koliko je davano u 2014. znaće se početkom iduće godine. Zanimljivo je da je JP Toplana te, 2012. godine dobila donaciju od blizu 13 miliona dinara. Pod stavkom „izdaci“ stoji i stavka da je rudniku Cerovo PMS koji je u sastavu RBB-a za ugradnju stakla 2012. godine dato 3,5 miliona dinara, ili: Građevinskoj školi u Beogradu „za majice“ plaćeno je 87.000 dinara, izvesnoj Mirki za zakup tezge na zelenoj pijaci 115.000 dinara, Opštini Bor za prevoz u Austriju 59.000, sindikatu JP stambenog preduzeća 20.000 dinara… Ipak, posebno zanimljiva su DAVANJA za „park Sportski centar iSkejt park 1 skejt park, štala za konje – 26 miliona i „park Sportski centar i skejt park, fontana-Kapija Bora“ oko 10 miliona dinara, i, opet, „“fontana kod Robne kuće i Kapije grada, štala za konje“ 4,6 miliona dinara… A poslovni partneri su – lokalne privatne firme. Ima tu svega i svačega, zavisno kako se i ko posmatra ovakve vidove, nazovimo – pomoći.

DA su takve rabote bile dobre, logično je, Skupština i Upravni odbor ne bi ih -ukinuli. I ne samo radi ušteda!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !