);

Dokle će da propada „Jelen- Hajat“ na Crnom vrhu

Bor, 26. novembar

Izvor: RTS

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKada je počela gradnja 1996. godine projekat na Crnom vrhu proglašen je najboljim u poslovnoj godini. Projektom je predviđen heliodrom, rezidencija, apartmani, vile, bazeni, tržni centar, devetospratni kompleks s panoramskim liftom. Sada ga kao nedovršeni grad izjedaju kiša, sneg i magla, već 15 godina propada.

Većinski vlasnik nedovršenog hotela „Hajat jelen“ na Crnom vrhu kod Bora, NIS i suvlasnici, „Srbijašume“, PTT, „Energoprojekt“, Rudarsko-topioničarski basen i Opština Bor, kao da nisu zainteresovani što su milioni dolara potrošeni da bi se taj kompleks izgradio. Umesto da donosi profit i zaposli ljude – propada.

Hotelski kompleks obezbeđuje NIS koji je većinski vlasnik više od 50.000 kvadrata na 14 hektara. Osim radnika retko ko poseti to mesto.

Član obezbeđenje hotela „Hajat jelen“ Željko Bogojević kaže da dolaze ljudi koji sređuju skijalište i sa njima se povremeno vide, popričaju. Inače, kaže, odvojeni su od sveta.

Opština Bor je manjinski vlasnik, ali su zabrinuti za sudbinu kompleksa koji je mogao da obezbedu oko hiljadu radnih mesta.

„Ja ću pod hitno zakazati sastanak svih vlasnika. Moramo potražiti i pomoć resornog ministarstva i da vidimo šta ćemo sa ovim“, kaže predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

U turističkom centru koji upravlja skijalištem, maštaju šta bi bilo kad bi bilo.

Direktorka JP „Borski turistički centar“ Studenka Kovačević kaže da je veliki potencijal Crnog vrha.

„To bi mnogo značilo za skijaše, posetioce koji vole zimske sportove. Tu bi mogli da odsedaju i koriste sve blagodeti ove planine“, kaže Kovačevićeva.

Vreme nije saveznik kompleksu koji je trebalo da donosi milione i vlasnicima i državi, ako se ne bude zaustavilo propadanje.

Procenjuje se da je potrebno uložiti bar onoliko koliko je već potrošeno – 65 miliona dolara, da bi hotel „Jelen“ na Crnom vrhu počeo da živi.

Ovde pročitajte i šta je dnevni list Glas javnosti o istoj tem pisao 2012. godine.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !