);

SO BOR: Odbornik Spaskovski uvredio „neverne Tome“ i ostao bez opomene

Bor, 28. novembar

Autor. M.C.

Današnja sednica Skupštine opštine Bor započeta je obraćanjem ( u direktnom prenosu TV Bor) najstarijeg odbornika i direktora RTB Bor Blagoja Spaskovksog o brzom završetku gradnje nove topionice i Fabrike sumporne kiseline. Ovaj odbornik se sa govornice zapitao zašto „neverne Tome“ , iako su visokobrazovani, ne veruju u grandiozno metalurško delo čiji će mehanički završetak biti svečano obeležen 23. decembra, a za jedno tri meseca počeće i proizvodnja. Spaskovksi je slikovito izgovorio da „neverne Tome“ mogu da kupe cigaretu bez pravog dima i „da je duvaju“ (valjda se mislilio na elektrosnku cigaretu?). Ostao je bez opomene i – kazne po poslovniku, ali i – bez očekivanog aplauza. Začudo, niko se nije ni nasmajeo, svi su bili aposlutno ozbiljni.

Ovaj mali incident, kako ko shvati, prošao je mirno kao i ceo dalji tok sednice. Dugo prepričavana mogućnost da će većina oko jednog odbornika nadglasati manjinu aktuelnih čelnih funkcionera, nije se desila. I to je i najbolje za sve, najviše za opštinu koja ima preča posla nego da svakih nekoliko meseci menja funkcionere. Da je tako potvrdio je i predsednik opštinje Živorad Petrović ukazujući na značaj boljeg poslovanja u javnim preduzećima, posebno u Toplani i Vodovodu.

-Vodovod ne sme više mesečno da stavra gubitak od 11 miliona dinara. Čak 70 odsto vode odlazi iz mreže, što je neviđeni apsurd. To se mora sprečiti i krenuti u efikansiju naplatu od dužnika bez obtzira na rigorozne mere – naglasio je Petrović.

Raspravljalo se, bez veće polemike, i o još 40 aktuelnih tema i predloga odluka.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !