);

NEMA LAŽI: U Novoj topionici počela proizvodnja… „nevernih toma“

Bor, 3. decembar

U industrijskom krugu RTB-a Bor, od minulog vikenda, tutnji vest da je u novoj topionici započeta proizvodnja – ekektronske cigarete „Neverni Toma“. Proizvod je, podseća se, brendiran i NE može mu niko ništa!

      Još se ne stišavaju priče o „uvodnom izlaganju“ sa nedavne sednice SO Bor najstarijeg odbornika Blagoja Spaskovskog koji je, u svom prepoznatljivom stilu, izrekao i vrletnu metaforu da „Neverne Tome“ za uspešan završetak nove topionice mogu da kupe cigarete bez dima i da ih „duvaju“. Rekao i, narodski, ostao živ i zdrav. Hvala Bogu, ali taj momenat, uveličan direktnim TV prenosom, brzo je postao dnevna zgoda i za ozbiljne i one druge. Šaljivdžije su, prvi put – bile krajnje ozbiljne. Kako god da jeste, nečuveno je i nesvakidašnje u skupštinskoj praksi ne samo Srbije. Elem, od tog trentuka, kad je direktor RTB-a sišao sa skupštinske govornice, (udaljio se, niko ga nije dirao, prikladnije rečeno) do ovog časa – ne prestaju komentari. Iz TIR-a se pročulo da je „Neverni Toma“ već postao svetski hit.

            I to čudo za tri dana. A šta ćemo sa spregom Spaskovski-Bogićević, RTB-Farmakom, Livnica u Guči ( priča se da je na flotacijskim  kuglama i raznim odlivcima Farmakom sa RTB-om super, (prošao i prolazi, verovatno), kao niko, sa tim pazarom Perčevićevog Interkomerca i RTB-a ( beše li ugalj za topionicu), sa RTB-om i Bogićevićevim, ne državnim, rudnikom zlata Lece. Da li je i u tim, da ne spominjemo flotaciju u Krivelju, kombinacijama bila i firma nekadašnjeg borskog i rudarskog direktora Dragana Dumitraškovića? Ima tu mnogo primera, i sad ćemo ih, za svaku sigurnost, spominjati samo pod znakom pitanja, mada….Ima ko o tome – najzad i danas – više od svih nas brine. Zbog opšte stvari, ama baš ničijeg ličnog interesa.

            Pre neki dan neko nam je u poštansko sanduče ubacio pismo bez potpisa, ali sa istinama koje smo već znali, kao i  vrednim pitanjem: Hoće li se „neverne tome“ kupovati i privoditi nameni i kod Bogićevića i njegovih vrlih prijatelja, jer oni se tako umešno bave trgovinom. Kad se nađu, dogovriće se već. Krug se opasno suzio – napisa anonimac na posletku.

 

Оставите одговор