Košarkaška drama u Subotici pripala domaćinu 70:68

4.decembar.Bor

tekst i foto: S.Ranđelović

Košarkašice Bora nisu uspele da nastave seriju pobeda. U Subotici su poražene od domaćeg Spartaka pogodkom Monike Veselovski na 6 sekundi pre kraja utakmice. Boranke su u ovom meču nastupile bez svog kapitena Ivane Ćirov koja zbog obaveza na poslu nije mogla da pomogne svojoj ekipi i centra Jane Popović koja je pauzirala zbog povrede kolena. Ekipa Spartaka se bolje snašla na samom početku utakmice i trojkama Anđele Zlajić i Rade Vidović stvorila prednost  koju je  održavala sve do 2 minuta i 18 sekundi pre kraja kada su gošće iz Bora prvi i jedini put imale vođstvo (66:67). Bor je svo vreme jurio rezultat, povremeno stizao i do -1, ali zahvaljujući pre svega izvanrednoj Moniki Veselovski koja je postigla 29 poena uz 14 skokova nije uspeo da preokrene utakmicu u svoju korist. Domaće su čak u prvom delu treće četvrtine u jednom trenutku imale i 17 poena prednosti. U poslednjih 15 minuta borske igračice su uspele da dođu do svoje igre i da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu u kojoj im je za konačan trijumf nedostajalo malo više koncentracije.

Najbolje u redovima Spartaka pored Monike Veselovski bile su Anđela Zlajić sa 15 poena , Rada Vidović sa 11 poena i 12 skokova i Milica Ivić sa 10 poena i 8 skokova. U ekipi Bora Anđelina Radić je postigla 20 poena uz 12 skokova, po 19 koševa dale su Marija Petrović i Jelena Jozić a Aleksandra Piljević i Danijela Vučković postigle su po 4 poena. Piljević je imala i 9 skokova a Vučković 4. Svoje prve prvoligaške poene  upisala je i mlada Milica Sulejman koja je uspešno izvela dva slobodna bacanja.

Treba istaći da je utakmica protekla u fer i sportskoj atmosferi i da je oko 150 gledalaca imalo priliku da posmatra jedan interesantan meč. Sudijska trojka iz Beograda je dobro obavila svoj posao i pored nekih zamerki domaće publike.

Sreda.3.12.2014. Subotica : Hala Dudova Šuma . Sudije : Sokolović Miloš, Radenović Ilija i Vlahović Nemanja (svi iz Beograda); Delegat Dragan Zdravković iz Subotice.

Prva ženska liga Srbije 8.kolo : ŽKK Spartak – ŽKK Bor 70:68 (26:18, 12:13; 22:19; 10:18)

Spartak : Erčić, Šuturović 5, Vidaković Hadnadj, Vidović 11, Zlajić 15, Ivić 10, Stešević, Francisković, Kujundžić, Škrbić, Veselovski 29. Trener: Blagoje Ivić
Bor: Vučković 4, Cocić, Jozić 19, Mijaković, Petrović 19, Sulejman 2, Radić 20, Piljević 4, Milutinović, Golubović, Perić. Trener : Alen Tošić, Dušan Nakić.

Share

Ostavite odgovor