Po Spaskovskom, “ova godina je bukvalno ubila RTB Bor”… zbog poplava – u Obrenovcu!

Bor, 5. decembar

Blagoje Spaskovski 1SVAŠTA čovek može da čuje na RTS-u, pa i bezmalo svim ostalim medijima kad je reč o RTB Bor ( U Majdanpeku ovih dana izveštač Čolić iscrpno se trudio da “uslika” i u program “ugura” direktora RTB Bor, zna se i zašto), ali ova izjava, koju korektno prenosi B92, zaista je “čudo prirode” s nesagledivim posledicama po isitnito obaveštevanje srpske javnosti. Srpski humanitarac  Spaskovski  izjavio je da je “ova godina bukvalno ubila RTB Bor”, ne zbog njegovih i ostalih grešaka i propusta, kriminala i korupcije, nego su za sve krive dve prethodne poplave i sadašnje zimske ledene nepogode. Najhitnije su reagovali čitaoci portala B92, za nekoliko minuta javilo se njih troje, očevidno upoznatih sa pravom probelematikom RTB-a, a ne lažnim podmetanjima javnosti o tome kako je sve dobro, sem volje Gospoda Boga koji se, baš ove godine, obrušio in a borski kombinat bakra. Do juče takvih izjava i opsrevacija nije bilo. Sad se sve, zbog hladnog leda – moguće je i još hladnije limunade – promenilo.
“Vi ste , direkore, gori od poplava, zemljotresa, klizišta zajedno. Rekorder ste po broju stranaka samo da bi ostali direktor. Kad vama i sličnima vidimo leđa, Srbija će procvetati”…
“Bilo je i ranije poplava i nepogoda. Cela firma vam je bez ikakve logike i razuma… bivši radnik RTB-a”.
“Ovo je zamena teza. Traži krivce za svoj neuspeh. NISU poplave krive što je  minimum 50 odsto viška radnika, što se proizvodi najneefikasnija ruda u svetu, što ne ume da proda i ono malo proizvodnje , što ne zna koliko košta nova topionica”…
U Majdanepku u jednom od revira godinama je voda, u poslednjim polavama je bujica još više napunila taj kop. Tamo je proizvodnja u velikom zastoju , stručnjaci su blagovrmeno upozoravali da je ceo rudnik u katasrtofalnom stanju – i bez nadošle vode. U Boru se radilo svakodnenvo, press služba RTB-a i danas obaveštava o odličnim radnim i ostalim rezultatima, ostali mediji to prenose ili još bolje “filuju”, a svi znaju da nije tako. Da je RTB u ogormim nedaćama. Prethodni komentari odslikavaju pravo stanje stvari. Vide to i u Vladi Srbije, ali čekaju, možda i da im Bogićević otkrije stvarnu stranu saradnje sa RTB-om.  Spaskovski i dalje okuplja svoje medije i grabi svaku priliku da se pojavi na ekranu, uglavnom pored ministara ili direktora ( Petrović, EMS, Majdanpek), postaje neviđeni humanitarni borac i spasitelj kakvog Srbija, izgleda, nije imala od Nedežde Petrović i Kola srpskih sestara.
I sve to nekako da se, kao i raniji gorki zalogaji, proguta, ali današnja izjava da je RTB-u loše zbog poplava(verovatno onih u Obrenovcu) – neviđeni je biser lošeg pravdanja za mnogo toga uništenog i  učinjenog. Zašto nije rekao da je pao i dalekovod kod borskog groblja i da je moguće da Fabrika bakarne žice sa 40 tona topljenog metala ostane – u havariji. Jedan od dva agregata su u Majdanpeku, da li je dalekovod popravljen, preti li opasnost da se i ova farbika u sasatvu RTB-a upropasti – manje-više kao i sve ostale u inudstrijskoj zoni “Sedmi kilometar”. KO mu, bre, više dozvoljava da se šegači sa javnošču, državom, narodom, svima nama. Još bi trebalo samo da se pojavi na nekim od predstojećih loklanih izbora i da – doživimo još jednu, sad i ovde, nezapmaćenu – “nepogodu”!

Osteceni dalekovodi 01

Share

Ostavite odgovor