Počela zimska sezona na Staroj planini

Bor, Beograd, Knjaževac, 12.12.2014. Autor: B.Filipović  Foto: Jovana Pančić

MALI RAJ ČEKA VELIKI SNEG

         Skijaška sezona na Staroj planini počela je tradicionalnim događajem „VIP Ski opening“ koji je organizovan 12-14.decembra uz prisustvo medija i ličnosti iz javnog života. Priređen je bogat dnevni i večernji program sa puno iznenađenja (12. decembar, prezentacija najnovijeg flosvagenovog automobila sa bogatom lutrijom). Reč je o jednom od najpopularnijih događaja tokom zime, i zato su najverovatnije raspordati kapaciteti velelepnog hotela Falkensteiner. Gosti su uživali u koncertima Rambo Amedeusa, Ane Bebić, Igora Terzija, Vlade Georgijeva…

            -U kompaniji Falkensteiner spremno dočekujemo novu zimsku sezonu na Staroj planini. Prema ogromnom interesovanju koje već vlada za smeštaj u našem hotelu, pred nama je još jedna uspešna zima.Gostima je posebno privlačno što se hotel nalazi neposredno pored moderne, i jedine gondole u Srbiji, što omogućava brz i udoban transport do više kilometara dobro pripremljenih staza i ski puteva. Ono što je sada aktuelno jeste prodaja zimskih aranžmana. I ove sezone smo pripremili promotivne cene smeštaja i popuste. Cena smeštaja tokom zime je veća od 50 evra, na bazi All inclusve light usluge. Za one koji žele da sa porodicom provedu praznike na planini kreirani su atraktivni novogodišnji i božićni paketi, dok je posebno  privlačan promo paket “Save one night”, čija se cena za pet noćenja kreće od 200€ po osobi – izjavio je NIkola Marković, glavni menadžer hotela na Jabučkom ravništu.

            -S obzirom da je hotel “Falkensteiner Stara planina” porodični, veliku pažnju poklanjamo najmlađim gostima. Naš jedinstveni Falky land svet zabave i obrazovanja pruža deci idealan prostor za kreativnost i maštu. Za decu uzrasta do deset godina na raspolaganju je besplatan celodnevni ski-pass.Organizovana je i besplatna grupna škola skijanja i ski oprema za decu, a novosti u ponudi je škola plivanja u zatvorenom bazenu  i besplatne projekcije u 8D bioskopu za decu.Svi ljubitelji zimskih sportova iz zemlje i inostranstva, nakon dana ispunjenog aktivnostima na otvorenom, moći će da se opuste u našem Acquapura spa centru sa unutrašnjim bazenom, hidromasažnom kadom, finskom saunom, turskim kupatilom, zonom za relaksaciju i teretanom-podseća Marković naglašavajući da se, iako Beograđanin, “zaljubio u Staru planinu, u to čudo prirodnih lepota”. I ne samo on.

         Ove zime pored domaćih očekuju se i goste iz Bugarske, Rumunije, Rusije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

 Ski pass

             Šestodnevni ski pas u u špicu sezone u ski centru na Staroj planini, uz stalni popust od 20 posto, iznosi 5.300 dinara. Za ski centar Stara planina ski karta 10 u sezoni košta 9.910 dinara.

Topi se planina

            Na otrvaranju sezone – nije bilo belih pahulja. Ono malo snega topilo se na sve strane. Planina suncem obasjana izgledala je očaravajuće sa oblacima guste magle u dolinama i podnožju. Cena gondole bila je 280 dinara. U hotelu je vladala opuštena porodična atmosfera, novinari i učesnici programa mogli su  besplatno da prenoće. Drugog dana, pred veče, svako je mogao da uživa u švedskom stolu. Služen je kuvani viski, a uz domaće specijalitete i slatkiše pila su se vina knjaževačke Vinarije Jović. Neuobičajeno, toplo mesto, prijatan dan. Možda i zato ovaj kutak nazivaju i rajem na Staroj planini.

Share

Ostavite odgovor