);
Breaking News

BORSKI NAPREDNJACI PODNOSE OSTAVKE, SPASKOVSKI SA SOCIJALISTIMA PRAVI NOVU VLAST ?

Bor, 16. decembar

SNS slava 6Privremeni Opštinski odbor SNS Bor, na sinoćnoj sednici, podneo je ostavku: od pet prisutnih šlanova, četiri su otišli „bez pozdrava“, peti nije bio prsutan ( Saša Vukadinović) i pitanje je kako će se on, već danas, zvanično izjasniti. Ovo je nezvanična infromacija koju smo više puta proverili. Očekuje se da će brzo neko od članova Odbora sazvati konferenciju za medije i saopštiti detalje.
Ovakav splet okolnosti se odavno očekivao, jer, od pre dve i po godine, od odlaska dr Zlate Marković sa funkcije predsednika, ova velika stranka se suočavala s organizacionim problemima. Nakon dr Marković, na vrhu stranke, sticajem okolnosti, našao se Milinko Živković jer je bio predsednik Okružnog odbora. Posle su ukinuti i okružni osdbori u celoj Srbiji, a stranka u Boru naašla se „ni na nebu, ni na zdemlji“. Tek pre nekih tri meseca, dolaskom poptpredsednika SNS-a, ministra vojnog Gašića, Adriijana Pupovac i Saša Vukadinović dobili su „zeleno svetlo“ da budu na „čelu kolone“ u, moglo se razumeti, svojstvu v.d. poverenika. Šta se sinoć dogodilo, zvanično još niko ne potvrđuje, ali su pretpostavke aposlutno biluzu isitne. Jer: borski SNS je, još u izbornoj kampanji, kada je Blagoje Spaskovski postao šef Izbornog štaba za Okrug, počeo da se „deli“ i razuđuje na čudan način. Sujetni i bahati Spaskovski je prigrabio svu vlast i nije se osvrtao na relane mogućnosti i potrebe u (ne) lagodnom stranačkom životu. Nastavio je da vedri i oblači i u RTB-u i u gradu i opštini. Jedan od prvih naprednjaka, Milinko Žuivković polako je sklanjan u stranu, a Spaskovski je sa svojim URS i DS kadrovima nastavio staru praksu samovoljnosti i drčanosti koja će, mnoge su ocene, skupo koštati ovaj deo Srbije. Ubeđen da će lako, kad god mu se prohte, moži dasmenjuje i postavlja opštinsko rukovodstvo, ovog puta ( Petrović, Marković, Vukadinović) – nije uspeo, mada se i dalje, u tom pravcu, svojski trudi. SINOĆ su, izgleda, preovladale snage Milinka Živkovića, takao da je veliki znak pitanja da li će dični kadrovi Bogićevićevog prijatelja oličeni u odbornicima , već na narednoj sednici, za recimo desetak dana, nadglasati suprotni tabor. E, sad, dolazuimo do informacije koju smo nedavno objavili kada je u Bor dolazio potpredsednik SPS-a i ministar rudarstva i energetike Antić i kada smo (nazvanično, kako je druogo i moguće u ovim netranasprentnim uslovima) objavili da se kuje tajni plan Spaskovski – SPS. Na poslednjoj sednici SO odbornici SPS-a nisu glaslai za odluke većinskih naprenjaka. Dali su do znanja da su oni na strani večitog „političkog Rolandinja“, goluba preletača, Spaskovskog.
Šta će se dalje dešavati sve zavisi od vrha SNS-a koji Spaskovskog, uprkos milionu propusta i manipulacija, spašava i drži kao malo vode na dlanu čekajući NAVODNI završetak projekta Nova topionica. MA ko će ih uopšte znati šta čekaju iako je dogorelo do nokata! Više nama ( građanima Bora i srbije) nego njima!

Sa slave SNS-a, Zlata Marković u sredini.

SNS slava

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama