);

Saopštenje za javnost DSS Bor: KUDA NAS VODI OVAKO NESPOSOBNA VLAST?

Bor, 26. decembar

Marta meseca 2014. godine sadašnji premijer Vučić je u predizbornoj kampanji obećavao kule i gradove , veću zaposlenost, bolji standard, stabilne penzije i plate (bez umanjenja), borbu protiv partijske države, kriminala i korupcije…

Umesto obećanog imamo smanjenje plata i penzija, otpuštanje radnika, partijsko zapošljavanje, porast kriminala i korupcije , kreiranje politike po nalogu Brisela i Vašingtona i   dovođenje na čelne funkcije pojedinih ministarstava stručnjake sa sa sumnjivom prošlošću.

Naša vlada sprovodi politiku MMF-a , čija je politika uništavanje ekonomije države i pretvaranje iste u klasičnu koloniju. Dobar nam je primer za nauk susedna Mađarska i njen premijer Orban, koji su se odrekli usluga MMF-a, zarad spašavanja države, što je izazvalo bes kod Američkih zvaničnika.

U vreme vlasti DSS na republičkom nivou Vlada Srbije se svesna opasnih namera MMF odrekla njihovih „usluga“ i držala javni dug na oko 30 % BDP.

Iz današnje perspektive vidimo da je to bio odličan potez, jer su naredne vlade zaključno sa Vučićevom vrativši MMF na velika vrata i donošenjem raznih pogubnih zakona saučestvovali u dovođenju Srbije na prag bankrotstva- Javni dug stigao na 70%.

Posledice te politike je i svakodnevno klizanje dinara u odnosu na euro, dok je veliki stručnjak guverner Jorgovanka Tabaković sebi ugradila astronomsku platu uzgred zaposlivši stotinak novih partijskih drugova, dok Vučić uz pomoć Vulina traži stezanje kaiša.

Vučić nudi belosvetskim, nazovimo, investitorima jeftinu radnu snagu i druge pogodnosti kao da je ovo robovlasnički sistem. Najplodnije zemljište se poklanja pod sumnjivim okolnostima ili se pretvara se u građevinsko. Žitelje Srbije gura da budu samo fizička radna snaga. Zato i ne želi da pregovara sa prosvetnim, medicinskim i ostalim poniženim radnicima kako bi se našlo rešenje za njihove opravdane zahteve. Možda je cilj da srednji sloj totalno osiromaši što za sobom povlači uništavanje domaće proizvodnje i trgovine – proizvođači neće imati za koga da proizvode a trgovci kome da prodaju.

Sa druge strane se zapošljavaju partijski kadrovi sumnjivih diploma od NBS do ministarstava i povećavaju se netransparentni tzv. Diskrecioni troškovi ministarstava za kupovinu roba i usluga. Obećanja da će novi Zakon o radu omogućiti brže i veće zapošljavanje ostalo je mrtvo slovo na papiru.

Subvencije za poljoprivredu će za narednu godinu biti manje za 8 milijardi dinara i to je nedopustivo. Poljoprivreda jeste šansa za Srbiju, posebno nakon sankcija koje je Evropa uvela Rusiji. Smanjivanjem subvencija, srpskoj poljoprivredi preti katastrofa.

U DSS smatraju da je aranžman sa MMF-om poguban po srpsku ekonomiju jer je uslovljen smanjenjem plata i penzija, otpuštanjem radnika, time manje pomaže domaća privreda i poljoprivreda i da se rasprodaju veliki državni sistemi što će sve pojačati recesiju i dovesti zemlju i narod robovski položaj.

Država bez jakog srednjeg sloja je bez perspektive.

Po Vučiću su reforme vraćanje standarda ljudi na nivo 19. veka a sve pod devizom da se mora u EU po svaku cenu.

Ako nije u stanju da uradi po pitanju zaokretanja svog političkog kursa i da počne da radi za dobrobit naroda koji ga je izglasao i države kojoj je položio zakletvu, pod hitno da vrati mandat narodu i pokrene inicijativu za nove izbore. Dosta nam je prodavaca magle koje podržavaju i finansiraju vladari iz senke, čija je ideja globalizam iz koga izvlače samo lične interese i bogaćenje na račun malih naroda i njihovih prirodnih resursa.

                                                                                                          Opštinski odbor DSS Bor

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !