);

Godina osmice – šta nam donosi ?

Bor, 17.01.2015

ŽIVOT KAO DAR

Život je jedini dar koji su ljudi dobili a da nisu tražili. Reklo bi se onako gratis. Ponekad, a posebno tokom ovakvih prazničnih dana, i to baš ovih novogodišnjih i božićnih razmišljamo o tome zašto smo tako bogato darivani i da li možemo da procenimo u kojoj meri  živimo u skladu sa onim što je naš darodavac( ko god to bio) osmislio i što je pretpostavio. Ovo naročito sa stanovišta činjenice da mi, za razliku od drugogo živog sveta, možemo i treba da razmišljamo o onome šta i kako radimo, da predviđamo rezultate i odgovaramo za posledice naših poteza, da popravljamo što se popraviti mora i ne ponavljamo greške. Ako do sada i nismo baš bili na visini zadataka i nismo svoje ponašanje sasvim uskladili sa očekivanjima darodavca, imamo opet šansu za to.

trka_zivota

Evo nas u 2015.u kojoj imamo novu priliku za novu borbu životu u čast. Po svemu sudeći ovoga puta ćemo se boriti da preživimo. Što se mora nije teško! Ali, nije zgorega da u ovim izuzetno teškim okolnostima pronađemo i nešto što nas može ohrabriti. Zato smo potražili mišljenje  i predviđenja stručnjaka za brojeve ili numerologe. Elem, po njima ova 2015. se zbrajanjem cifara  svodi na broj 8 i tako, barem po onome o čemu smo mogli da čitamo po medijima, izgleda sasvim prihvatljivo. Godina osmice znači prosperitet, harmoniju, više posla i para, više diplomatije a može da donese i bolju komunikaciju,  zajedničko stvaranje, bolje raspoređivanje bogatstva… Za nas ova predviđanja o prosperitetu, poslu, parama su lepe želje, uglavnom neostvarljive, bar ne u skorijoj perspektivi. Ali, dok radimo na tome da želje počnemo i da ostvarujemo i da se o svom životu brinemo u skladu sa zahtevima sa početka teksta, obratimo pažnju na harmoniju, komunikaciju, zajedničko stvaranje. To nas može spasiti daljeg otuđenja, međusobnih svađa, optuživanja, prokazivanja i potkazivanja. Možda tako spašeni možemo i brže i lakše do prosperiteta, koji toliko dugo čekamo a ne radimo ništa da ga i dočekamo. Ili ne radimo ono što treba i kako treba.

zivot_u_tesnim_cipelama

Zanimljivo je i ovo predviđanje da će u 2015.doći do boljeg raspoređivanja bogatstva. Ako se opet osvrnemo na našu situaciju, možemo da  za ovu priliku potenciramo ono bogatstvo koje je stečeno na raznorazne neregularne i sumnjive načine. To bi bogatstvo trebalo oduzeti i bolje ga rasporediti. Dosadašnja sudska i ostala praksa se nije u tome proslavila. Ima puno afera, procesa, optužbi, istraga, ali ne i očekivanih rezultata. Skoro je uvek po onom tresla se gora, rodio se miš. Ajde da tražimo neke nove ideje, da predlažemo drugačije pristupe. Možda je za početak najbolje da se otimači državnog i društvenog blaga ne vode u zatvor i tamo smišljaju kako, kad će i uz pomoć koga će otkupiti svoju slobodu. Treba da budu optuženi, pritvoreni i da im se sudi i objektivno presudi  za pljačke veka (to volimo da kažemo, jer nam nekako snažno zvuči) a da  kazne izdržavaju tako što će da rade na istim poslovima na kojima su krali,  da realizuju sve ciljeve i sva  obećanja kojima su sve nas zamajavali i da naravno ne primaju ništa, već da vraćaju oteto u tačno utvrđenim rokovima. Kontrola  izvršenja ovakvih kazni morala bi da bude stroga a efekti javno objavljivani.

zivot za zivot u slobodi

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !