);

ŽKK BOR – ŽKK VRBAS Medela 56:54

19.januar.Bor

Autor: S.Ranđelović

1 ŽLS,14.kolo-ŽKK BOR – ŽKK Vrbas Medela  56:54 (13:17, 14:07, 13:13, 16:17)

Bor, USC BOR, 500 gledalaca; Delegat i sudije: Golubović Marinko (Niš), Pešić Petar, Nešić Miljan, Cvetković Vladica, (Leskovac).

Igrač utakmice : Marija Petrović , Bor (indeks 20)

ŽKK BOR: D.Vučković 5, M.Perić, J.Jozić 6, , M.Petrović 26, J.Popović 4, M.Sulejman, A.Radić 12, A.Piljević 3, M.Živić, T.Golubović, I.Milićević, K.Stamenković.
ŽKK Vrbas Medela:M.Džombeta 22, D.Marković, M.Bjekić, J.Čejović, J.Brkić, T.Cukić 9, J.Jovović 10, M.Janković 5, S.Repček, J.Tomić, I.Antić 4, S.Lukić 4.

Bor je uspeo da ostvari četvrtu prvenstvenu pobedu u jednoj dobroj i neizvesnoj utakmici u kojoj su se protivnici smenjivali u vođstvu, a odluka je pala u poslednjim sekundama. Ekipa Vrbasa, koja u drugom delu prvenstva igra oslabljena bez tri najbolje igračice, pružila je veoma jak otpor i pokazala da sistem rada koji je uspostavio trener Dejan Mudreša sa svojim saradnicima itekako donosi rezultate. Bor je prekinuo seriju poraza i sa novom energijom ulazi u odlučujuće borbe za opstanak u društvu najboljih. Sama utakmica je rešena bukvalno u poslednjem minutu. Bor je imao pet poena prednosti (52:47), i činilo se da će mirno privesti utakmicu kraju. Međutim Vrbas pravi seriju od 5:0 i rezultat je izjednačen. Najbolja igračica na ovoj utakmici Marija Petrović postiže koš uz faul i dovodi Bor u vođstvo od 54:52, ali promašuje slobodno bacanje što gošće koriste i dolaze do novog izjednačenja. U poslednjim trenutcima dosuđen je prekršaj nad Anđelinom Radić. Ona mirno realizuje oba bacanja i kako se ispostavilo na kraju donosi pobedu svom timu. Gošće iz Vrbasa su u poslednjim sekundama imale čak tri pokušaja da izjednače ali lopta nije htela u koš domaćih koje su na kraju ipak zasluženo slavile. Kod domaćih Marija Petrović postigla je 26 poena uz 4 skoka, a interesantno je da je nad njom napravljeno čak 10 prekršaja. Anđelina Radić postigla je 12 poena i 8 skokova, Jelena Jozić je ubacila 6 poena i čak 11 skokova, Jana Popović 4 poena i 5 skoka, Aleksandra Piljević 3 poena i 7 skokova, a Danijela Vučković 5 poena i 4 skoka. U Vrbasu najefikasnija Milijana Džombeta sa 22 poena i 6 skoka, Tijana Cukić 9 poena , 5 skokova i 6 asistencija, Jovana Jovović 10 poena i 3 skoka, Maša Janković 5 poena i čak 13 skokova. Poene su postizale i Ivana Antić 4 uz 5 skoka i Slađana Lukić koja je takođe dala 4 poena, ali je imala čak 12 uhvaćenih lopti.

Izjave trenera i igrača:

Alen Tošić, trener Bora:
Veoma značajna utakmica za nas. Iskoristilil smo nedostatak nekoliko bitnih igračica u ekipi Vrbasa koju odlično vodi jedan od naših najboljih trenera i ostvarili vrednu pobedu. Gostujućoj ekipi čestitam na fer i korektnoj borbi i želim im puno sreće u daljem radu i takmičenju. Hvala i Boranima na podršci sa tribina i poziv da dođu u još većem broju.

Marija Petrović, igračica Bora:
Čestitam ekipi Vrbasa na fer i dobroj borbi i kvalitetnoj utakmici. Utakmica je bila teška, sa mnogo promena u vođstvu obe ekipe. Drago mi je da smo mi izašle kao pobednici jer smo cele nedelje dobro radile na treninzima spremajući se za ovu utakmicu. Zahvaljujem se mnogobrojnoj publici koja nas je podržala i ovoga puta.

Dejan Mudreša, trener Vrbasa:
Čestitam ekipi Bora na fer i korektnoj igri.
Maša Janković igračica Vrbasa:
Čestitam ekipi Bora na fer i korektnoj igri.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !