);
Breaking News

Promocije: Bogatstvo nove “Beležnice”

27.januar.Bor

Jeste zaječarski Razvitak decenijama u vrhu srpskog izdavaštva sa rubrikama koje se ne zaboravljaju i rukopisima koji se prepričavaju , ali i borska “Beležnica”, u izdanju Narodne biblioteke, postaje sve bogatijija i sadržajnija. U oskudici ovakvih publikacija, najnoviji broj “Beleržnice, juče predstavljen u gradskoj biblioteci, nemerljivo je osveženje i kulturni događaj ove zime broj jedan.
U stalnim rubrikama: Život biblioteke, Šta se dešava, na Našoj strani, Prikazi, Čitanja. rasvetljenja, Izbor, nanizano je više aktuelnih, stručnih, publicističkih i književnih teksova koji će zavrediti i najširu pažnju.Glavni urednik Violeta Stojmenović prevela je s engleskog rukopis “Prinčev san” Majkla Gormana. Pravi je izbor i objavljivanje uvoden reči Nade Mirkov Bogdanović na otvaranju izložbe “Srpska književnost u Prvom svetskom ratu”. U “Dešavanjima” Milen Milivojević se osvrće na knjigu Rajka Čukića “Dodori i praznine”. Tamaš Čapodi piše o temi “Lekari u logoru Berlin”, dok Jelica Ilić besedi o izložbi “Puit Timočke divizije 1914-1018”. Ana Janković je autor prikaza “Moralni imperativ u autobiografskim pripovetkama Laze K. Lazarevića”, dok Dragan Stojmenović podseća na stradanje Mikloša Radnotija novembra 1944.
Najbolje bi bilo da se ode do bibiloteke i pročita ili naruči izdanje, jer bi doživljaj čitanja ovog vrednog štiva bio zasigurno potpun. I što je još važnije: Bor, već 16 godina, ima čime da se pohvali u kulturnoj javnosti Srbije. Uz češće pojavljivanje pred čitaocima i izvan Bora i širenjem redakcije i saradnika, “Beležnica” bi dostigla, moguće je i prestigla, negoptinsku “Buktinju” i zaječarski “Razvitak”. Mada takav cilj izdavača, i dobro je što je tako, nije impretiv.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama