Peta pobeda borskih košarkašica

02.februar.Bor

Tekst i foto: S.Ranđelović

1ŽLS,17.kolo ŽKK BOR – ŽKK SRBOBRAN 65:49 (11:10,17:12,24:14,13:13)

Bor, USC BOR, 1000 gledalaca; Delegat i sudije: Golubović Marinko, Stamenković Dušan, Stošić Stefan, Petković Bogdan.
Igrač utakmice : Marija Petrović , Bor (Indeks 15)
ŽKK BOR: D.Vučković 7, J.Jozić 14, S.Mijaković, M.Petrović 21,J.Popović 2, M.Sulejman, M.Perić, A.Radić 11, A.Piljević, T.Golubović 4, K.Stamenković, M.Spasojević 6.
Srbobran: S.Dunđerski, D.Piper 10, K.Anđelković 6, B.Momić 6, M.Mršić 13, D.Marjanović 4, T.Tusevijak, T.Jovančević 8, M.Srđanov 2, N.Mihajlović.
Borske košarkašice ostvarile su petu prvenstvenu pobedu koja će im puno značiti u borbi za opstanak u društvu najboljih srpskih ekipa. Važnost utakmice je malo sputala domaću ekipu koja je iako je bila favorit u meču protiv poslednjeplasirane ekipe Srbobrana, pobedu obezbedila tek u trećoj četvrtini koju je dobila sa 24:14. Najbolja igračica na ovoj utakmici bila je Marija Petrović koja je postigla 21 poen, Jelena Jozić postigla je 14 poena uz 6 skokova, Anđelina Radić imala je 11 poena, 5 skokova, 4 osvojene lopte i 2 blokade, Danijela Vučković je ubacila 7 poena uz 7 skokova a Marija Spasojević je postigla 6 poena i ostvarila čak 10 skokova. U ekipi Bora dobro je odigrala i juniorka Tamara Golubović koja je postigla 4 poena uz 5 skokova. Poene za ekipu Bora postigla je još i Jana Popović koja je imala 2 poena i 6 skokova. U gostujućoj ekipi najbolje su bile Marija Mršić sa 13 poena i 6 skokova, Danica Piper sa 10 poena i 4 skoka i Tamara Jovančević koja je ubacila 8 poena i imala 9 skokova. Organizacija utakmice i ovoga puta je bila na visokom nivou uz prisustvo oko 1000 na vijača koji su bodrili domaću ekipu iako protivnik nije bio tako atraktivan kao u prošlom kolu kada je u Boru gostovao Partizan.Ovakva poseta jasno pokazuje želju Borana da gledaju vrhunske sportske događaje i bila bi prava šteta ukoliko ova ekipa i sledeće sezone ne bude član najače lige. Boranke u sledećem kolu očekuje gostovanje u Kragujevcu protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Radničkog koju su savladale u prvom delu prvenstva na svom terenu sa 10 poena razlike.

Izjave aktera utakmice:
Alen Tošić trener Bora:
Značajna i teška utakmica na psihološkom planu. Zbog neiskustva naša ekipa se nije najbolje snašla u ulozi favorita, što je rezultiralo velikim brojem grešaka. Čestitam ekipi Srbobrana na fer i korektnoj igri.
Marija Petrović, igračica Bora:
Od samog početka smo imali prednost u igri. Do toga nas je doveo odličan napad ali još bolja odbrana. Zahvaljujemo se protivničkoj ekipi na dobroj igri i publici koja nas fenomenalno bodri iz utakmice u utakmicu!

Izjave trenera i igračica gostiju još nismo dobili.

Share

Ostavite odgovor