);

Sednica SO Bor: Direktori miruju, ima li TV direktora?

20.februar.Bor

Sednica SO Bor 1

Današnja sednica SO Bor pokazala je veće jedinstvo partije (odbornika) na vlasti od ranijih, mada se na momente vodila i oštrija diskusija o izborima direktora i programu rada i poslovanju JP ŠRIF (TV Bor).
Na obrazložanje odbornikaVlada Novovića, predstavnika JP ŠRIF o poslovanju tog preduzeća, rasplamsala se plodotvorna disksusija, ali u granicama tolerancije i razumevanja.
Dr Predrag Balašević: – Novović je svesno zloupotrebio govornicu i to čini već godinu dana. On je i direktor javnog preduzeća i odbornik.To je sukob interesa. Izrečena je gomila hvalopspeva o poslovanju i radu ŠRIF-a, a gde je profesionalizam? Budžetskih 40 miliona dinara godišnje je mnogo za postojeći program. Ovakav sukob intersa ne posotji nigde u Srbiji, sem u Boru. Ključno je pitanje. Ko vas podržava za sve ovo što radite? Nama je potrebno bolje i objektivnije informisanje. Zašto niko ne regauje na sukob intersa. Ne možemo prihvatiti ovakav plan poslovanja… Ovde i Toplana prikazuje dobitak u poslovanju. Da li zbog subvencija iz budžeta (100 miliona dinara za ovu godinu).

Blagoja Spaskovski: – Da li je ovde reč o sukobu interesa – hoću odgovor i to bez obzira što je u pitanju moj prijatelj?
Slobodan Badža, sekretar SO Bor: – Vi, odbornici doneli ste odluku da Novoviću 9. aprila 2014. prestaje funkcija direktora.
(Izostalo je logično pitanje: Šta će biti sa dokumentima koje je Novović kao direktor potpisivao u spornom razdoblju? Izostao je, izgleda, i zaključak po tom pitanju).
Aleksnadar Milekić se povukao sa mesta kandidata za direktora JP za stambene usluge. Spomenka Kovačević je postavljena za direktora JP Turistički centar. U JP “3. oktobar” Dalibor Orosvanović biće i ubuduće direktor, dok će na čelnim mestima u Stambenom preduzeću i Vodobvodu ostati isti ljudi. Nije izabran novi dikktor JP Zoološki vrt. JP Topalna čeka novog direktora, dosadašnji se vratio na staro mesto u prosvetu.
Blagoje Spaskovski: – Naš cilj je da imamo kvalitetne direktore, ponovni konkursi nisu problem. Malo smo učmali, zastali.Bor je recimo 2008. godine bio u sivilu, u pepelu. Došle su godine procvata 2011. i 2012. Vratićemo se. Za par meseci Bor će biti bez dima. Napravićemo novu topionicu, za to ovaj grad duguje zahvalnost prvenstveno premijeru Vučiću…
Kasnije se raspravljalo o tome kako će lokali iz Stambenog preduzeća “preći” pod ingerenciju Opštine Bor.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !