);

ŽKK BOR poražen od Crvene Zvezde pred više od 2500 gledalaca

23.februar.Bor

Autor: S.Ranđelović

Prva ženska liga Srbije 21.kolo. ŽKK BOR – ŽKK CRVENA ZVEZDA 54:64 (15:13, 18:17, 11:21, 10:13)
Ustanova Sportski centar Bor. Gledalaca 2500. Delegat: Branimir Ljubičić iz Kragujevca, Sudije : Radosavljević Nikola (Kragujevac), Zlatković Nemanja (Zaječar) i Rašić Ilija (Kragujevac).
Igrač utakmice : Danijela Vučković (Bor) indeks 22.

ŽKK BOR: D.Vučković 11 (11 skokova), J.Jozić 11, S.Mijaković, M.Petrović 17, J.Popović, A.Piljević, T.Golubović, M.Perić, A.Radić 9 (9 skokova), M.Sulejman, K.Stamenković, M.Spasojević 6 (4 skoka).
ŽKK CRVENA ZVEZDA: K.Zec 6 (6 skoka), S.Bogićević 16 (11 skokova), D.Lukić, S.Vukobratović, A.Katanić 21, Đ.Đokić, J.Vučetić 14, M.Bojović 2, M.Zukanović, N.Naumčev 3, I.Katanić, M.Đorđević 2 (10 skokova).

U veličanstvenom ambijentu u Boru pred više od 2500 gledalaca koji su zdušno bodrili svoje košarkašice u nastojanju da pobedom protiv Crvene Zvezde obezbede opstanak u društvu najboljih videli smo dva različita poluvremena. U prvom Boranke su se dobro držale protiv mlade ali izuzetno talentovane beogradske ekipe. Protivnici su se smenjivali u vođstvu predvođeni Marijom Petrović , Jelenom Jozić i Danijelom Vučković sa jedne i Jovanom Vučetić , Aleksandrom Katanić i Snežanom Bogićević sa druge strane. U takvoj igri Boranke su na odmor otišle sa tri poena prednosti i dobrim šansama da ostvare uspeh. Međutim u drugom poluvremenu došlo je do preokreta. Sudijska trojka je negde na putu od svlačionice do terena potpuno izgubila kriterijum kakav su imali u prvom delu i u takvoj situaciji gošće su se bolje snašle i već od 25 minuta preuzele vođstvo. Dve najbolje igračice Bora su još pre kraja treće četvrtine „zaradile“ po 4 lične greške koje su znatno uticale na njihovu igru u poslednjoj deonici, a kao prezultat potpuno dezorjjentisanog suđenja došlo je i do teže povrede Aleksandre Piljević koja je morala da napusti teren i ode u bolnicu. Crvena Zvezda koja se u ovoj utakmici žestoko borila za pobedu koja njima i nije mnogo značila (ali je značila za Šabac), na kraju je zasluženo pobedila na čemu im je čestitala i borska publika nagradivši ih aplauzima, dok su sudije ispraćene sa terena zvižducima i gromoglasnim skandiranjem „lopovi“, „lopovi“. Boranke u poslednjem kolu gostuju u Novom Sadu protiv ekipe Vojvodine, gde im je da bi ostale u prvoj ligi neophodna pobeda uz uslov da Šabac ne „iznenadi“ ekipu Radivoja Koraća koja u dosadašnjem toku prvenstva nema ni jedan poraz.

Na kraju treba reći da je prosto neverovatno da je ekipa Bora kao debitant u ligi ubedljivo najgledanija ekipa, koja je na domaćem terenu imala najgore suđenje. Na gostovanjima gde uglavnom sude sudije iz Beograda na dosadašnjih deset utakmica gotovo da nije bilo nikakvih primedbi  i  svi ističu odlično suđenje, sem u jednoj utakmici koju sada nećemo pominjati. U Boru gde uglavnom sude Nišlije, Leskovčani i Kragujevčani uz jednog Zaječarca, u većini utakmica je bilo većih ili manjih propusta koji su više ili manje uticali na ishod utakmica. Ne verujemo da se ovde radi o nekoj nameri da se neko ošteti već je očigledno da se Beogradske i sudije iz Vojvodine mnogo bolje snalaze u prvoligaškim vodama.

Pre početka utakmice priređena je mala svečanost na kojoj je dugogodišnjem kapitenu borske ekipe i jednoj od najzaslužnijih igračica za plasman u Prvu ligu, Ivani Ćirov uručen uramljen dres sa brojem 5 koji je odlukom kluba posle njenog odlaska sa terena povučen iz upotrebe i ostaće u njenom vlasništvu. Nagradu je uručio Dušan Kurić predsednik Košarkaškog saveza opštine Bor.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !