Nikolić oduševljen borskim rudarskim institutom

Bor, 12.03.2015. Autor: Brana Filipović

Tomislav Nikolić, posle Negotina, posetio i Bor, ali bez prisustva javnosti

Tomislav Nikolić, predsednik Republoike Srbije, nakon posete Negotinu, stigao je i u Bor, gde je na gradilištu amaričke kompanoije ,,FRIPORT’’ razgovarao sa geolozima koji istražuju bogatu rudu bakra i zlata u okolini Bora. Predsednik je potom dočekan u jedinom državnom Instutu za rudarstvo i metalurgiju u gradu bakra. Dr Mile Bugarin, direktor Instituta upoznao je Nikolića sa najsavremenijom svetskom opremom za ispitivanja i istraživanja. Upriličen je, na zahtev predsendika, i razgovor sa novoprimljenim mladinm stručnjacima za koje su domaćini izjavili da su budućnost srpske nauke.

nikolic institut

-Nisam verovao da u našoj zemlji imamo tako savremenu opremu i tako perspektivne mlade kadrove. Rečju, ovo je ponos Srbije i sve ćemo učiniti da naša nauka napreduje i bude prepoznatljiva u svetu. Institut, iako državni na tržištu, posluje profitabilno, tehnološki je opremljen na svetskom nivou, poseduje i najuglednije kadrove, što ne bi smelo da ostane nezapaženo. Zato ću najverovatnje krajem godine ponovo posetiti vašu naučnu kuću  naglasio je Nikolić

Razgovorima u Institutu prisutvovao je i predsednik Opštine Bor Živorad Petrović i Milorad Knežević, načelnik Borskog okruga.

Predsednik Nikolić, na iznenađenje Borana, nije želeo ili nije imao vremena da poseti i novu topionicu bakra, kao ni kompaniju RTB Bor. Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski juče je sve vreme bio u Boru. Nikolić nije bio ni u Opštini Bor,mada je kratko dao intervju loklanoj TV Bor, gde je o RTB Bor rekao , na kraju razgovara, imao dve rečenice izjavivši da je „Bor isto što i Srbija i da su bitna dalja ulaganja u rudarsku proizvodnju“.

Share

Ostavite odgovor