);

Bor: Zlot da bude opština

Bor, 15.03.2015.

INICIJATIVNI ODBOR ZA OPŠTINU ZLOT

Saopštenje za javnost

 

U Zlotu je danas 15.marta 2015, održana izborna skupština INICIJATIVNOG ODBORA ZA OPŠTINU ZLOT. U radu skupštine je učestvovalo 69 Zloćana nezadovoljnih dosadašnjim odnosom lokalne samouprave i RTB-a prema najvećem selu u istočnoj Srbiji.

centar sela Zlot 1

Za predsednika odbora jednoglasno je izabran Zoran Bujkanović, a za njegovog zamenika Milivoje Janošević. Za članove odbora izabrani su : Novica Volojanović, Nebojša Janošević, Zoran Štirbanović, Slavko Žunkejević, Vladimir Bešinić, Dejan Pacić, Siniša Markotanović, Milan Bunjić i Branislav Jenić.

Lokalnoj samoupravi u Boru i RTB- u Bor su upućeni zahtevi za hitno rešavanje statusa najvećeg sela, buduće opštine, kao i za realizaciju velikih predizbornih obećanja među kojima su : otvaranje radnih mesta i stavljanje u funkciju motela i ribnjaka na Zlotskoj pećini, otvaranje radnih mesta u dvema fabrikama u Zlotu, završetak doma kulture u Zlotu, završetak asfaltiranja putne mreže u Zlotu, završetak vodovoda u rejonu Manastirište, rešavanje upotrebne dozvole za školsku salu, rešavanje grejanja i funkcionisanja zdravstvene stanice Zlot, završetak službenih prostorija na stadionu OFK Zlot, uređenje prostora i keja u centru sela, uređenje parka palim borcima u ratovima od 1912 pa na dalje, uređenje dva seoska groblja,suzbijanje sive ekonomije i rada na crno…..

Dan oslobodjenja Zlota 1

 

Odbor za opštinu Zlot jednoglasno podržava premijera Aleksandra Vučića u reformama koje je započeo i koje sprovodi i kao prilog tome je i formiran, jer je odbor spreman da radi na svim pitanjima za reforme u celoj Srbiji a posebno u Zlotu. Ne prihvatamo činjenicu da nesposobni i neodgovorni kadrovi koji trenutno vode opštinu i RTB svojim delovanjem pomažu u sprovođenju istih reformi na terenu, jer smo svedoci da od tih reformi u Zlotu nema ništa sem pukih i lažnih predizbornih obećanja. Odbor za opštinu Zlot će poštovati institucije sistema naše mesne zajednice i opštine Bor kao i menadžment RTB-a samo u slučaju da se gore navedeni udostoje, pružajući nam priliku za razgovor o redu, radu i odgovornosti, kao i o brzom razvoju našeg sela, buduće opštine. Ako predstavnici ovih institucija ne pokažu dobru volju za razgovor i rešavanje pitanja koje smo postavili, nakon 30 dana, spremni smo da organizujemo odlazak u vladu republike Srbije, da pomoć tražimo od premijera, a institucijama poručujemo da će mo krenuti u proteste za rešavanje životnih pitanja meštana opštine Zlot.

INICIJATIVNI ODBOR ZA OPŠTINU ZLOT

Zlotska pecina 12

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !