);

Promocija lepote francuske kulture i jezika

Bor, 18.03.2015. Autor: Saša Čorboloković

ФРАНКОФОНО ВЕЧЕ У ОШ „3. ОКТОБАР“

Да одређене манифестације и програми могу сваке године бити не само другачији него и квалитетнији и садржајнији, потврђује и сада већ традиционално Франкофоно вече, које је по четврти пут одржано 18. марта 2015. у свечаној сали ОШ „3. октобар“.

Захваљујући преданом раду и флуентности идеја професорки француског језика Тање Станојевић и Милице Марковић, много ученика који воле француски језик имало је прилику да учествује у колажном програму који је био намењен промовисању лепоте француског језика и културе. Глума, поезија, музика, хумор само су неке од тачака у којима су основци ове школе бриљирали и тако показали свој таленат одушевивши све присутне.

Иначе, ОШ „3. октобар“ је прва школа у Бору која је почела са обележавањем Франкофоних вечери, почев од марта 2012. године у време значајног јубилеја – педесетогодишњице постојања и успешног рада ове образовне установе. Осим тога, школа је претходне четири године имала своје представнике на Такмичењу за франкофону песму у Нишу, од тога два пута (2011. и 2013. године) и у финалу.

Судећи по свему ОШ „3. октобар“  не само да прати трендове већ их и ствара, а талентовану децу на најбољи начин усмерава и презентује.

Саша Чорболоковић

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !