);

Rukometašice Bora obezbedile baraž za „superligu“

6.april.Bor
Tekst i foto: S.Ranđelović

Prva liga – Istok : 16.kolo: ŽJRK BOR RTB – ŽRK PIROT 29:22 (17:12)

Igrano u USC BOR pred oko 300 gledalaca. Sudije: Radojčić i Ljubenović. Delegat Zora Jovanović.
Isključenja Bor: 12.min. Pirot 18.min. Sedmerci: Bor 7(5); Pirot: 5(2).

BOR: Jovanović, Stupar 2, Jevtov 1, Mihajlović 7, Stevanović, Stankovski 4, Jordanović, Šaponjić, Nikolov, Radivojević, Velinović, Ristić, Radević 4, Stanković 8, Kostić 3. Treneri: Nikolić Vladan i Kostić Jugoslav.
PIROT: Tolić, Jovanović, Ćirić 1, Tančić.S 2, Tančić.Si. 5, Jovanović, Kostić, Dinčić, Drinčić 5, Jovanović.Al. 1, Cvetković 3, Sokolov 2, Tošić.M, Tošić.N 3. Treneri: Nikolić Jovan i Tošić Nina.

Borske rukometašice uspele su da pobede direktnog konkurenta za drugo mesto, koje vodi u baraž za popunu „Superlige“. U ovoj utakmici Borankama je bila potrebna pobeda od sedam golova prednosti, kako bi u međusobnom skoru bile bolje od Pirota jer obe ekipe imaju isti broj bodova. Mnogi ljubitelji sporta u Boru, sumnjali su da je ova ekipa sposobna da ostvari ovako visoku pobedu protiv odličnih „Piroćanki“, ali su domaće igračice velikom borbenošću i željom uspele da ostvare plan koji je zacrtan još na početku sezone. U prvom delu Bor je vodio stalno sa tri, četiri gola razlike, da bi u samoj završnici poluvremena sa tri uzastopna gola, prednost bila povećana na pet razlike, što je davalo nadu da se u nastavku može dostići željena prednost. Gošće su u nastavku bile oslabljene jer im se povredila do tada najefikasnija igračica Aleksandra Jovanović, koju je zamenila iskusna Nina Tošić (nekada je igrala i za Bor), koja je do tada ekipu vodila sa klupe kao trener. Prednost Boranki je konstantno rasla da bi u 47.minutu iznosila maksimalnih 12 golova prednosti (27:15). U tim trenutcima se činilo da je sve rešeno, ali kao da je kod domaćih došlo do malog opuštanja, a u ekipi Pirota na scenu stupa golman Dinčić, koja brani nekoliko „zicera“ i dva sedmerca i gošće prave seriju od 6:0. U poslednja četiri minuta vodila se žestoka borba. Boranke u poslednjim trenutcima na sedam golova razlike nisu iskoristile napad, gošće su imale šansu da smanje na za njih povoljnih 6 razlike ali čuvar mreže Bora Jovanović odlično brani poslednji udarac sa šest metara kada su već svi videli loptu u mreži, i donosi svojoj ekipi veliku radost. U ekipi Bora istakle su se Sanja Stanković sa 8 golova, kapiten Mihajlović sa 7, Sara Stankovski i Radević sa po 4. Kod gošći bolje od ostalih uz golmana Dinčić bile su Drinčić i Tančić sa po 5 golova i Nina Tošić sa 3 gola koja je postigla u odlučujućim trenutcima.

Boranke u poslednja dva gola igraju protiv Vranja na svom terenu i u Kladovu protiv Đerdapa. Očekuje se da će te mečeve dobiti jer se ipak radi o ekipama slabijeg kvaliteta i tako i definitivno ostvariti cilj i plasirati se u baraž, koji će odlučivati o tome koje će ekipe izboriti plasman u najviši rang takmičenja.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !