Sednica SO Bor: Šta je sa privatizacijom TV Bor?

Bor, 16.04.2015.

Sednica SO Bor: Šta je sa privatizacijom TV Bor?

 Iako se približava datum za završetak privatizacije loklanih medija korisnika budžetskih para, o tome dokle se stiglo sa promenom valsništva JP ŠRIF ( TV Bor) odbornici još nisu upoznati. Zvanično je saopšteno da se u opštinama kasni sa tim poslom, i zato se nameće pitanje – kakva je sudbina naše TV kuće koja je vlasništvo građana ove opštine. Pre pet godina jedva smo spasili ovo glasilo, danas se o tome malo govori- upitao se Drako Mihajlović (DS). Odgovor je da nema kašnjenja i da će ceo posao biti zakonski odrađen.

Vodila se potom opiširnija polemika oko ustanovljenja Oktobarske nagrade Bora i zvanja Pčasni građanin Bora. Oprečna mišljenja prekinuo je predsednik Opštine Bor Živorad Pterović predlažući da se ovo pitanje uvrsti u dnevni red sledeće sednice SO. On je naglasio da u Toplani nije bilo bespotrebne potrošnje uglja, ali da ovaj energent predstavlja 73 odsto ukupnih troškova.

Od 35, 16 odbornika glasalo je za predlog da novi član Opštinskog veća bude Aleksandar Orlović.

Odbornici su se zalagali i za kvalitetniju sistematizaciju radnih mesta u javnom preduzećima, predlažući da osnivač, Opština, preuzme taj deo odgvotrnosti.

Nova kadrovska rešenja

Odbornici su većinom glasova postavili nove VD direktore: u Vodovodu, Zoran Marković, u Toplani, Darko Milićević i u JP Bogovina, Dušica Janjić. Odbornici su jednoglasnom odluko na četvorogodišnji mandat izabrali direktora Doma zdravlja,  Dr Miodraga Karabaševića

 

Share

Ostavite odgovor