);
Breaking News

Do EU fondova preko bratimljenja

Bor, 21.04.2015.

Priprema projekata, prekogranične saradnje iz IPA fondova Evropske unije, predstavnika Grada Turn Severina i opštine Svinjica iz Rumunije u opštini Bor bila je tema sastanka sa rukovodstvom borske opštine. Razgovaralo se o mogućnostima zajedničke izrade projekata prekogranične saradnje. Bila je ovo prilika da se ranija iskustva gostiju iz Rumunije iskoriste kako bi se pripremili infrastrukturni projekti prema pravilima EU od interesa za pogranične regione Srbije i Rumunije.
slika8
“ Preneo bih vam nameru građana Turnu Severina, da se pobratime sa Vašim gradom. Ono što nas zaista zanima jeste saradnja u ekonomskom pogledu, ali ni ostale oblasti, kao što je kultura, istorija, sport ne smeju izostati. Zajedno ćemo uspeti i u ekonomskom pogledu, s obzirom da Evropska Unija pruža određena sredstva za finansiranje projekata pobratimljenih gradova. Već je počeo projekat prekogranične saradnje između Rumunije i Bugarske, sada sledi projekat Ruminija-Srbija.“ – naglasio je Liviu Nikolič, zamenik predsednika Opštine Turn Severin.
“ Imamo planove, a smatram da, s obzirom na dugogodišnje prijateljstvo Srbije i Rumunije, da zajedničkim radom možemo da ostvarimo dobre rezultate.“ – rekao je  Saša Vukadinović, zamenik predsednika Opštine Bor
slika1
Nakon prijema u Opštini Bor,delegacija iz Rumunije obišla je borsku bolnicu.

slika4 slika5

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama