);
Breaking News

Inicijativa: Uredimo „ruglo“ u centru Bora

Bor, 23.04.2015.

Prilikom posete delegacija iz Svinjice (Runiunija) opštini Bor, 21.aprila, na čelu sa Predsednikom opštine gospodinom Nikolom Kurićem, Sokolsko društvo Bor predstavilo je svoju inicijativu za izradu Projekta renoviranja „Doma omladine“. Ovom prlikom na osnovu višegodišnje uspešne saradnje na sportskom i kulturnom planu , pokrenuta su pitanja u vezi blagovremene izrade projekata za pristup IPA fondovima Evropske unije za finansiranje adaptacije prostorija i objekata za rad Sportsko-rekreativnog društva Soko Bor. Radi se o urušenom objektu i objektu koji se sada nenamenski koristi kao magacin i predstavlja ruglo našeg grada.

slika6

Radi pristupa tom programu od lokalne samouprave u Boru je zatražena podrška u sufinansiranju projekta kroz davanje na korišćenje.

Soko društvu Bor pripada i zgrade bivšeg Doma omladine u Boru u ulici Đorđa Vajferta br.1.

slika2

Lokalna samouprava pre svega ima zakonske i moralne obaveze prema ovom društvu posebno iz razloga što je neosporno da je SD Bor 1936 godine ličnim sredstviitma podiglo i opremilo svoj “SOKO DOM” u Boru, koji je 1968 godine odlukom tadašnje optine Bor porušen radi izgradnje Robne Kuće Beograd.

Delegacija iz Rumunije je spremna da podrži ovaj projekat ukoliko to bude podržala i lokalna samouprava u Boru a što se osnovano nadamo. Rukovodstvo SD Bor je pozvano da poseti Rumuniju 31.maja 2015 god. na obeležavanju dana opštine Svinjica i nastavi razgovore o ovoj inicijativi.

Adaptacija tog prostora u centru grada je od bitnog značaja za dalji rad Sokolskog društva Bor koje okuplja omladinu, decu i građane opredeljene zdravom, sportskom, načinu življenja.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama