);

60 opština poštuje programsko finasiranje

Bor, Beograd, Niš, 26.04.2015. NUNS, nisvesti.rs;

PROGRAMSKO FINANSIRANJE LOKALNIH MEDIJA

Mediji u Srbiji od ove godine sredstva za svoj rad iz javnih izvora, prvi put u istoriji, mogu da dobiju kroz sufinansiranje isključivo medijskog sadržaja, a svoje predloge lokalnim samoupravama, pokrajinskoj i državnoj upravi podnose u formi projekata.

Do sada je šezdeset lokalnih samouprava raspisalo konkurse za sufinansiranje, a dvadesetak ih je i okončalo, rekao je Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, na skupu o mehanizmima utvrđivanja javnog interesa za lokalno informisanje. Niš je, pre nedelju dana objavio ovaj konkurs. Visina sredstava predviđenih za projekte proizvodnje medijskih sadržaja utvrđena je u ukupnom iznosu od 57.235.000 dinara, od čega je 700.000 dinara predviđeno za sufinansiranje specijalizovanog medijskog sadržaja edukativnog tipa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji seoskog područja Grada Niša.

Predstavnici lokalne samouprave održali su ovu javnu debatu o  utvrđivanju tema od javnog interesa za Grad Niš uz prisustvo medijskih stručnjaka, kako bi definisali potrebne budžetskog sufinansiranja u javnom informisanju.

Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje projekta u iznosu do najviše 80% vrednosti predloženog projekta. Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda (državna i javna preduzeća).


Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !