Šarbanovac osvojio Kup OFS BOR

8.maj.Bor

Tekst i foto: S.Ranđelović

FINALE kupa OFS BOR: OFK BOR – FK ŠARBANOVAC 2:2 (1:0); penalima 4:5

OFK BOR: Nešović, Čovrtanović, Stojanovski, Stanković (Mašić od 68.min.), Stanojević, Živanović, M.Terzić, Đoševski (Cokić od 46.minuta), N.Jovanović, Čaurević, Mladenović (S.Jovanović od 68.min).
FK Šarbanovac: Milenović, Đorđević (Dragojić od 70.min.), Rkulović, Ilić, Stojkanović, Konstantinović, Papludis, Pavlovski, N.Ilić (Mergel od 46.min.), Golubović, Adamović (Smiljković od 46.min).

Strelci : N.Jovanović u 6.minutu, Čaurević u 77.minutu za Bor, a Golubović u 57. i Pavlovski u 87.minutu za Šarbanovac.
Sudije: Radičević, Anđelković i Vučković (Bor); Delegat : Enver Ramekić (Bor)

FK Šarbanovac je osvojio Kup opštinskog fudbalskog saveza Bor, pošto je u finalu boljim izvođenjem penala savladao srpskoligaša OFK BOR. U regularnom delu utakmica je završena nerešenim rezultatom 2:2. Ovakav ishod finala je pomalo neočekivan jer je Bor bio apsolutni favorit. Utakmica je počela kako su Borani i očekivali. Već u 6.minutu Nikola Jovanović je doneo vođstvo, posle odličnog prodora i dodavanja Marjana Mladenovića. Rano stečena prednost kao da je malo uspavala igrače Bora koji su do poluvremena stvorili nekoliko šansi, ali ih nisu realizovali, delom zbog svoje nepreciznosti a delom zbog dobrih odbrana golmana Šarbanovca Aleksandra Milenovića. U nastavku utakmice gosti su se oslobodili i krenuli sa više žara ka golu Bora. Takva igra im se isplatila već u 57.minutu kada je Golubović uspeo da zatrese mrežu i izjednači na 1:1. Ovakav razvoj događaja naterao je trenera Bešinića da u igru uvede Mašića i Sašu Jovanovića i to je dalo rezultat u 77.minutu posle jedine greške golmana Milenovića, koji je ispustio loptu posle udarca Čaurevića. Na njegovu nesreću lopta se otkotrljala u njegov gol. I kada su svi na stadionu pomislili da je gotovo, i da će Bor odbraniti titulu pobednika opštinskog kupa, Pavlovski je tri minuta pre kraja iskoristio grešku odbrane domaćih i ponovo izjednačio rezultat. Pošto je meč završen bez pobednika, pristupilo se izvođenju penala. Odluka je pala u poslednjoj petoj seriji, kada se umesto mreže zatresla prečka posle udarca Mašića. Pre toga svi izvođači su bili veoma sigurni, pa je Šarbanovac osvojio kup ukupnim rezultatom 7:6.

Share

Ostavite odgovor