VIDEO: Narodni pokret KNJAZ

Bor, Knjaževac, 08.05.2015. S.T. G.P.

NARODNI POKRET “KNJAZ”

Knjaževac je bogatiji za još jednu političku opciju. Narodni pokret “Knjaz” je svoje predstavljanje javnosti imao u ponedeljak, 4. maja. U velikoj galeriji Doma kulture, moglo se čuti da pokret čine pojedinci različitih uverenja i stavova, sa zajedničkim ciljem razvoja i dobrobita Srbije, a posebno opštine Knjaževac i njenih građana.

Knjaz w2

Skup pod nazivom “Knjaževac sutra”, na samom početku, blagoslovio je otac Siniša Đorđevic, sveštenik knjaževačke crkve. On je poželeo da skup predstavi jedinstvo svih građana, bez obzira na ideološke i sve druge razlike.

Profesor doktor Stojan Bogdanović, sa Niškog univerziteta, podsetio je prisutne na istorijski značaj Miloša Obrenovića. Uz napomenu da mu je drago što se pokret baš po knjazu zove, istakao je političku mudrost nekadašnjeg velmože, te njegova tri postulata kojima se potonji služio: “ja prvo molim, pa pretim, a onda pozlaćujem”.

Doktor Nebojša Krstić, rodom knjaževčanin, sa prebivalištem u Nišu, zaključio je da je 26 godina političkog života u Srbiji uzalud potrošeno, i da smo se opet vratili na početak. Možda je bilo dobrih namera, ali ne i rezultata, ili su oni minimalni, rekao je Krstić.

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, poručio je prisutnima da nije vreme da se prepustimo apatijii, kao i većina gtadova i opština u Srbiji.

Milan Djokic w

– Mladi ne treba da ostaju u Knjaževcu zato što nemaju gde da odu, već zato što je to njihov izbor. Knjaževac je primer dobre prakse u Srbiji. Treba se ugledati na razvijene opštine iz Italije, Francuske i drugih zemalja – poručio je Đokić, navevši za primer stare rimljane koji su tako bezdušno proganjali hrišćane, da bi na kraju i sami to postali.

– Vera i entuzijazam su potrebni da se opstane i istraje. Sudbinu Knjaževca treba usmeravati na lokalu, a ne da o tome brinu stranački “šefčići” u Beogradu. Neka nam svima Sveti velikomučenik Georgije da snagu. Kako radili, tako nam Bog pomogao – rekao je Đokić.

Knjaz2

Posle skupa, upriličen je koktel za zvanice i prisutne građane.

Share

Ostavite odgovor