NEKAD – Prvi dečiji vlaški film o đačkom životu

Bor, Petrovac, 09.10.2015.

Vlaški film „Nekad“ o đačkom životu osvojio je 1.mesto na republičkoj smotri u Karavukovu pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete. Kratki film učenika OŠ “Branko Radičević” iz Melnice, Petrovac na Mlavi, pod nazivom “Nekad – Kada je moja baka išla u školu”, dobitnik je prve nagrade žirija. Drugo mesto osvojio je film učenika OŠ “Petar Kočić” iz Inđije, a treće učenika OŠ “Vuk Karadžić” iz Kikinde.

Na smotri su učestvovali predstavnici osnovnih škola iz Kikinde, Prigrevice, Sremskih Karlovaca, Ečke, Rivice (Iriga), Šida (Sota), Sombora, Kraljeva, Lapova, Melnice, Inđije i Karavukova, kao i gosti iz Hrvatske, osnovci iz Bršadina.

Autor, Zvezdana Stanojević , je o ovom uspehu ovako komentarisala:

„Iako sa skromnim sredstvima, potvrdili smo kvalitet za koji je naša škola ocenjena najvišom ocenom i dostojanstveno predstavili školu koja obeležava 150 godina postojanja.

Želela bih ovim putem da se zahvalim svima koji nam pružaju podršku. Ovaj film je dug jednom divnom narodu koji ne zaslužuje da bude zaboravljen. Učenici, roditelji, kolege, svi zajedno pokazali smo kako se voli jedna škola, posao, zemlja u kojoj živimo.
Molim vas da ne očekujete Holivud, snimali smo jednom zastarelom kamerom, jednim savremenijim foto aparatom, a pojedine scene mojim mobilnim telefonom. Sve je rađeno o našem trošku i izdvojili smo svoje slobodno vreme da bismo sačuvali od zaborava život naših predaka.

Ovim putem se zahvaljujem kolegama, roditeljima i učenicima koji su učestvovali u realizaciji ovog filma, snimateljima Marineli Draguljević i Saši Nuculjeviću, montažeru Čedomiru Stavriću, direktoru škole Dragiši Miloševiću, predstavnicima mesne zajednice iz Melnice i našem predsedniku opštine Radiši Dragojeviću.
Nadamo se da naš uloženi trud neće ostati na ovome i da će svi koji u mogućnosti pomoći da kvalitetno radimo svoj posao i da će umesto tri učenika po odeljenju, koliko sad imamo u osmom razredu, ponovo biti trideset i više učenika.“

 

Share

Ostavite odgovor