Izložba mladih talenata romske nacionalnosti u borskoj biblioteci

Bor, 22.maj 2015. Autor: Kadrija Šajinović

Projekat: Lokalni mediji za prava Roma.

Po planu Projekta “Lokalni mediji za prava Roma” u maju je predviđen prikaz osobe, porodice, grupe Roma i slično…
U vreme proslave Svetskog dana Roma u OŠ “Vuk Karadžić”, učiteljica Tanja Trujić je rekla da imaju dva učenika, talentovana za slikanje i da bi bilo dobro da se iznađe mogučnost da im se napravi izložba.
Nisam se dvoumio, jer su za sva kulturna dešavanja – posebno romska, vrata Narodne biblioteke uvek širom otvorena. Vesna Tešović, direktorka biblioteke je obezbedila termin i prostor.
Još jednom je direktorka škole, osoblje i drugovi Darijana Čukića i Leonarda Jašarija pokazali jedinstvo i da ne postoje nikakve predrasude postavljanjem njihovih radova i otvaranjem izložbe 18, maja u 18 sati.
Maj je mesec cvetanja tako da se naziv izložbe sam po sebi nametnuo, a Leonardo i Darjan su naši cvetovi od kojih se očekuju izutetni likovni plodovi.
Izložba je bila izuzetno posećena od strane, kako dece, građana, kao i učenika iz gradskih i seoskih škola, bez obzira što je trajala samo do 21. maja.
Uživajte u fotografijama i video snimku otvaranja izložbe, jer slika govori više od hiljadu reči, a nama predstoji rad na ostvarivanju mogučnosti da naši cvetovi daju što kvalitetnije plodove.

 

local press

Ovaj prilog je nastao u okviru projekta Lokal presa „Lokalni mediji za prava Roma“ uz podršku Civil Righr Defenders

civil right difenders

Share

Ostavite odgovor