Maturski ples

Bor, Tanjug, Jordan Andrić

Maturanti četiri borske srednje škole, njih više od četiri stotine, ove godine su prvi put organizovali povorku gradskim ulicama i svečani ples.

U organizaciji profesora srednjih škola i Opštine Bor, uz podršku opštinskog Centra za kulturu i regionalne Televizije Bor, organizovana je svečana šetnja maturanata ulicama grada, a svečani ples je održan na popularnom borskom korzou, na platou ispred Doma kulture.

„Za svoj grad veceras plešu borski maturanti. Parovi su se spremali više od dva meseca uz pomoć profesora fizičkog vaspitanja, a njihovi vršnjaci i naši sugrađani mogli su da vide engleski i bečki valcer“, izjavila je za Tanjug Irina Kagadejev Stanković, koordinator manifestacije i profesor engleskog jezika u Ekonomsko trgovinskoj školi.

Ona je istakla da se ovakva manifestacija u Boru organizuje prvi put i izrazila nadu da će takvi skupovi postati tradicionalni.

„Očekujemo da ćemo sledeće godine ući u program „Evropa pleše“ i postati deo jedne velike svetske manifestacije. Učenici su bili oduševljeni idejom da se u našem gradu organizuje nešto novo, manifestacija u kojoj će oni moći da se pokažu u najboljem svetlu“,  rekla je Irina Kagadejev Stanković.

Share

Ostavite odgovor