);
Breaking News

Radionica “ Politika u oblasti klimatskih promena“

27.jun.Bor

Tekst i foto: S.Ranđelović

U Borskom Hotelu „Albo“ održana je Radionica pod nazivom „Politika u oblasti klimatskih promena – važnost uključivanja klimatskih promena u sektorske i lokalne/regionalne razvojne ciljeve“. Ova radionica je deo projekta : „Drugi nacionalni izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime“.

Organizatori ove radionice su: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i UNDP u partnerstvu sa „Društvom mladih istraživača Bor“.

Opšti ciljevi ove radionioce su podizanje svesti na nivou lokalnih samouprava na temu:
– Problem klimatskih promena – uključujući i nacionalne nivoe emisija gasova sa efektom staklene bašte, mere ublažavanja klimatskih promena (mitigacija), uticaje promene klime, ranjivost sektora i sistema i prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove;
– Napredak u razvoju politike borbe protiv klimatskih promena na nacionalnom i međunarodnom nivou (uključujući zakonodavstvo EU i Okvirnu konvenciju UN o promeni klime);
– Predstavljanje preliminarnih rezultata nacionalnih izveštaja prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime.
– Uticaj klimatskih promena na privredni razvoj na nacionalnom i lokalnom nivou.

Specifični cilj ove Radionice je unapređivanje informisanosti interesnih strana na lokalnom nivou o politici, programima i projektnim aktivnostima u oblasti klimatskih promena, sa ciljem njihovog daljeg uključivanja u razvoj i primenu politika, programa i projekata u datoj oblast, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Ciljne grupe :
– Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti koji se bave klimatskim promenama, životnom sredinom, otpadom, energetikom, građevinarstvom i prostornim planiranjem, poljoprivredom i zdravljem.
– Predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva koje deluju u oblasti klimatskih promena i srodnim sektorskim delatnostima.
– Predstavnici industrije i poslovne zajednice angažovanih u sektorima životne sredine, energetike, upravljanja otpadom, građevinarstva, voda, poljoprivrede i sl.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !