);

Dimnjeni nudisti

Bor, 10.07.2015.

Povodom inicijative o nudističkoj plaži na Borskom jezeru

DIMNJENI NUDISTI

Naslov našeg teksta je inspirisan nadahnutom diskusijom najstarijeg odbornika lokalnog parlamenta na letnjem zasednju, koje je sve vreme bilo na ivici kvoruma, i to baš zbog leta i godišnjih odmora kako nevešto pokuša da nađe opravdanje skupštinski spiker. Naravno da nisu godišnji odmori razlozi za rad na ivici zakonitog, već je to neodgovorno ponašanje vladajuće većine ušta smo mogli da se uverimo više puta tokom njihovog vladanja. Čega je to posledica ili šta je pravi uzrok takvom ponašanju možemo da nagađamo, ali da je neodgovorno i bahato tu nema spora.

Milinko Živković se zahvaljuje na Šistekovoj nagradi na nedavnoj svečanosti u hotelu Jezero
Milinko Živković se zahvaljuje na Šistekovoj nagradi na nedavnoj svečanosti u hotelu Jezero

Vratimo se ovim nudJezero labudovi 3istima iz naslova. Zašto su dimnjeni? Pa zato što je reč o potencijalnim nudistima na budućoj plaži na Borskom jezeru koju zamišlja i o čemu sniva a javno i slikovito govorio stari vuk, a novi zagovornik širenja nudizma na ove zabite i zapuštene krajeve države Srbije. Ako ikada bude te plaže i tih nudista biće zadimnjeni ili odimnjeni (da ne kažemo nadimnjeni),jer borski dim stiže na sve strane u bližem i daljem okruženju, a naročito na jezero. To svi mi čija su pluća prepuna ovog otrova dobro znamo i nemamo nažalost ništa efikasno protiv toga. Poziv za „dimljenje“ upućen je i „onim drugim“, kako ih nazva nosilac inicijative osnivanja novog javnog preduzeća „Borsko jezero“ iako ih ne voli ali su u trendu, pa bi se i o njih moglo okoristiti.

Hotel Jezero otkazi 7

Inicijativa je kao pravi dar sa neba, doduše ne onog neba iz ’903.Bravo za inicijatora, koga odmoh na samoj sednici parlamenta mlada a naprena većinska odbornica predloži za predsednika skupštine. Ne reče koje, jer je u žaru oprhvanosti naprednim idejama valjda zaboravila, a mislila na skupštinu budućeg javnog preduzeća. Kao malo je ovih što imamo na grbači, pa nam treba još jedno. Ipak, budimo i mi optimistični. Ovo je i više nego dobro, korisni i lepo razmišljanje. Čisto i uređeno jezero! Razvoj turizma kao perspektivne privredne grane. Privlačenje novih turisti sa novim očekivanjima i dovoljno dubokim džepom. Dobre mogućnosti za nova zapošljavanja i dobru zaradu, a nije vezano samo za bakar. Pozdravljamo i želimo srećnu i brzu realizaciju. Ali, ajde malo realnosti! Turizam bilo koji i bilo gde zahteva mnogo toga, a pre svega čist vazduh i nezagađeno okruženje! Zato i podsećamo! Neće moći bez bakra. Jer bakar iliti proizvođač barka mora konačno da pročisti vazduh, vodu i zemlju i definitivno prestane da zagađuje. To je ruku na srce čvrsto obećano mnogo puta, i nikome ništa. Sve po starom, a možda i gore nego što je bilo. Ili nam se samo čini, jer smo poverovali u ta obećanja. A znamo onu narodnu „obećanje ludom radovanje“.

borsko jezero 0714

Pitamo nosioca inicijative o turističkoj perspektivi Borskog jezera, koju priželjkujemo, šta će na problemu dima novo a istinito da saopšti. On je odgovoran za dim, novu i staru topionicu, novu sumpornu i staru koja ne radi. A ne za turizam, nudističke plaže i plaže za one druge. Ajde majstore! Možeš ti to i moraš! Kad tad! Što pre to i tebi i nama bolje. Ne navlači nove dimne zavese. Ne pričaj bajke. Jesi star ali nisi Andersen. Njegove bajke su ipak najbolje. Ajmo mi onu našu! Kad će nova topionica i sumporna? Najveće ekološke investicije u ovom delu sveta, bez kojih nema razvoja turizma a sve manje je i mogućnosti opstanka nas koji da bi živeli moramo da dišemo.

Оставите одговор