Vojkan Aleksić na čelu Timočanina

22.jul.Bor

S.Ranđelović

vojkan aleksi' sajtNovi trener knjaževačkog srpskoligaša FK Timočanin, Vojkan Aleksić rođen je 1963.godine u Boru.Fudbalsku karijeru kao igrač započeo je u Boru, za koji je nastupao dugo godina. U karijeri je nastupao i za ekipe Radničkog iz Pirota i Čelika iz Zenice koji je tada bio član prve lige u bivšoj Jugoslaviji.
Aleksić je i prva trenerska iskustva stekao u Boru, a u karijeri je vodio i ekipe Balkanskog iz Dimitrovgrada i Radničkog iz Pirota (prošle sezone je sa „piroćancima“ osvojio drugo mesto u srpskoj ligi istok).
Ove sezone koja i zvanično počinje 15.avgusta, Aleksić će voditi ekipu Timočanina iz Knjaževca kojoj će ovo biti treća uzastopna sezona u ovom rangu takmičenja. U prve dve sezone knjaževčani su se do poslednjeg trenutka borili za opstanak i prema rečima novog trenera ove sezone je primarni zadatak da se takav rasplet izbegne u ovom prvenstvu i da se Timočanin dobrim igrama i rezultatima od samog starta nametne kao siguran i stabilan srpskoligaš.
Aleksić je u razgovoru za Nove knjaževačke novine istakao da je veoma zadovoljan početkom priprema i korektnom saradnjom sa rukovodstvom Kluba koje se trudi da obezbedi uslove za ostvarivanje pomenutog cilja. Prozivci se odazvalo 22 igrača, među kojima su i novajlije Dušan Deljanin, bivši igrač Radničkog iz Kragujevca koji je nastupao i za niški Sinđelić, a ima i internacionalno iskustvo stečeno u Bugarskoj drugoj ligi, i mladi Babović iz podgoričke Budućnosti.
Do početka sezone očekuje se dolazak još nekoliko igrača sa kojima se trenutno razgovara, a u zavisnosti od procene na kojim pozicijama su neophodna pojačanja. Od dosadašnjih igrača za sada niko nije zvanično zatražio ispisnicu, pa se očekuje da okosnicu ekipe kao i do sada čine igrači iz Knjaževca.
Ekipa će u pripremnom periodu odigrati nekoliko trening utakmica. Za sada se zna da će protivnici biti Sinđelić u Nišu i Ozren u Sokobanji, a da će u Knjaževcu gostovati vicešampion iz prošle sezone Radnički iz Pirota. Uz ove tri već ugovorene utakmice postoji mogućnost za odigravanje još najmanje dva meča za koje postoje termini do početka prvenstva.
Žreb i Konferencija klubova Srpske lige istok biće održan24.jula posle čega će se znati i protiv koga če Timočanin otvoriti sezonu.

Share

Ostavite odgovor