);

Borske košarkašice počele sa treninzima

5.avgust.Bor

Ženski košarkaški klub Bor u ponedeljak je počeo pripreme za novu sezonu. Prozivci je prisustvovalo 36 igračica iz svih selekcija ovog Kluba. Veliki broj igračica svih uzrasta je opravdano odsutan zbog godišnjih odmora. Njihov dolazak se očekuje za nekoliko dana kada će se i početi sa njihovim razvrstavanjem po selekcijama.
Najveća dilema koja muči jedini borski prvoligaški klub  je da li će imati podršku svih relevantnih struktura u gradu za nastavak takmičenja u najačoj konkurenciji i borbu sa najboljim ekipama u zemlji koja je ove godine osvojila titulu evropskog prvaka. Bez ozbiljnije finansijske pomoći Opštine, RTB-a, ali i ostalih struktura koje imaju mogućnost da ulažu u vrhunski sport ovo će biti teško izvodljivo. Građani Bora su svojim dolaskom na utakmice ovog Kluba u prošloj sezoni (ŽKK Bor je bio ubedljivo najgledanija ekipa, ne samo u ženskoj već i u muškoj ligi Srbije), pokazali da žele da gledaju kvalitetne sportske događaje i da vole i razumeju sport kao najzdraviji i najbolji deo našeg društva.

Rukvodstvo, treneri i igračice ovog Kluba učiniće sve što je u njihovoj moći da spremni dočekaju početak sezone iako još uvek nije doneta odluka da li će prihvatiti takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Rok za prijavljivanje je do 24.avgusta do kada će, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti biti odlučeno u kom rangu i sa kojim selekcijama će ŽKK BOR nastupiti u predstojećoj sezoni.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !