Bor: Dani banje, i po kiši, iznad očekivanja

Bor, 23.08.2015. Foto: Jordan Andrić

 

Veliki broj posetioca, uprkos kiši, dočekao dolazak Knjaza! Ove godine obeležava se 181. godina od kada je knjaz Miloš Obrenović prvi put došao u ovo mesto i taj datum se uzima kao zvanični početak istorije Brestovačke Banje, jedine banje u Srbiji gde su na samo dvadesetak metara konak i dvorac podigle obe naše dinastije, Obrenović i Karađorđević.


Domaćin ovogodišnjih susreta je preduzeće Brestovačka banja – Srpska kruna i Dejana Tufegdžić kao njen direktor. G-dja Dejana je za Medija centar Bor dala specijalnu izjavu: „Na sve smo mogli da utičemo ali nas je kiša omela u ambicioznom predstavljanju privrednih i turističkih potencijala domaćina i gostiju koji su se za ovu priliku posebno pripremali, svi učesnici iz Srbije i Rumunije koji su se najavali došli su. Tu su i učesnici Međunarodno omladinsko radno istraživačkog kampa MORIEK“, delegacija Vidina iz Bugarske, predstavnici medija ..“

Manifestacija „Dani Brestovacke banje“ prerasla je u tradicionalnu i jedna je od najznačajnijih tog tipa u adresaru događaja Turističke organizacije Srbije.

Od učesnika iz Rumunije i Bugarske moglo se čuti da ambiciozno sa svojim domaćinima pripremaju učešće u predstojećim  IPA projektima EU, kojima je jedan od programskih ciljeva i razvoj i umrežavanje turističkih potencijala prekograničnih regiona.

Share

Ostavite odgovor