);

Apple® novosti: Sat, iPhone, Pencil, iPad Pro, iOS 9 …

Apple na specialnoj godišnjoj konferenciji 9. septembra 2015. predstavio: Apple iPhone 6s i iPhone 6s Plus telefoni i još po nešto!

Kompanija Apple® je danas predstavila iPhone® 6s i iPhone 6s Plus, najnaprednije iPhone uređaje ikada, koji sada donose novu dimenziju unutar revolucionarnog Multi-Touch™ interfejsa. Novi iPhone modeli stižu sa 3D Touch funkcijom, koja oseća jačinu pritiska na ekran i omogućava korisnicima da na intuitivne nove načine pristupe funkcijama i interaguju sa sadržajima. iPhone 6s i iPhone 6s Plus stižu sa Retina® HD ekranima koji su načinjeni od najjačeg stakla koje je ikad bilo na jednom pametnom telefonu kao i od aluminijuma serije 7000, posebne legure koja se koristi i u vazduhoplovnoj industriji, uz predivne metalne finiše koji sada uključuju i “rose gold” opciju.iPhone 6s i iPhone 6s Plus nas takođe upoznaju i sa novim pristupom na temu fotografije, koji se naziva “Live Photos” (engl. žive fotografije) i koji oživljava vaše slike beležeći momenat u pokretu. Live Photos, 3D Touch i druga poboljšanja unutar novih iPhone uređaja pokreće A9 čip, koji je dizajnirao Apple, a koji je najnapredniji čip koji se ikad našao u nekom pametnom telefonu. Ovaj čip nudi više performanse, uz sjajnu autonomiju baterije. 6s“Jedina stvar koja je promenjena na iPhone 6s i iPhone 6s Plus je svaka — 3D Touch omogućava korisnicima da barataju interfejsom na potpuno drugačije i zabavnije načine, a inovativni Live Photos oživljava vaše fotografije”, rekao je FilipŠiler, stariji podpredsednik marketinga u kompaniji Apple. “Ovo su najnapredniji iPhone modeli ikada, sa aluminijumom serije 7000, staklom koje je jonizovano za veću tvrdoću, novim 64-bitnim A9 čipom, iSight kamerom rezolucije od 12 megapiksela i prednjom, FaceTime HD kamerom rezolucije od 5 megapiksela, a sa bržim Touch ID, bržim LTE modemima i bržom WiFi tehnologijom – korisnici će ih zaista obožavati.”

Tehničko crtanje sa „iPad Pro“ i „Apple Pencil“

Kompanija „Apple“ je izbacila na tržište najnoviji proizvod, „Apple Pencil“, olovku dizajniranu za tehničko crtanje. Takođe, na pomenutom događaju predstavljena je i veća verzija njihovog tableta, „iPad Pro“, koji Tim Kuk, direktor kompanije, opisuje kao „najmoćniji i najsposobniji iPad“.

Ipak, jedini, u potpunosti nov proizvod koji je kompanija predstavila jeste njihova olovka za crtanje, prva nakon 1990-ih godina. Olovka je dizajnirana za korišćenje uz novu verziju iPad-a, koji je namenjen profesionalnim umetnicima, dizajnerima i arhitektama.

Kako Džonatan Ajv, glavni dizajner kompanije, objašnjava, „Apple Pencil“ će omogućiti mnogo veću preciznost u crtanju na ekranu iPad-a, pri čemu će biti u mogućnosti da prepozna više različitih nivoa pritiska ali i uglova.

– Senzori su ugrađeni na vrhu olovke, a pri dodiru ekrana, uređaj će biti u mogućnosti da prepozna poziciju odnosno ugao olovke, kao i pritisak i slično – objašnjava Ajv u filmu koji je kompanija prikazala na predstavljanju svog novog proizvoda. – Sa mogućnošću prepoznavanja različitih nivoa pritiska, na primer lagani pritisak olovke biće interpretiran kao tanka linija, a jači pritisak kao deblja linija.

Pored pomenutih karakteristika, treba reći i to da ova olovka ima ugrađenu i tehnologiju za prepoznavanje razlike između poteza olovke i dodira prsta.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !