);

СЕНИ 23. РСИ на теренима хотела Језеро

Bor, 16.09.2015.

Завршена најпосећенија манифестација особа са инвалидитетом у Србији

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије реализовао је своју традиционалну манифестацију под називома „СЕНИ 23. РСИ“ од 14-16. септембра на теренима хотела „Језеро“ и у Бору као део својих
програмских активности у 2015.години.

Borsko jezero hotel 4

Особе са повређеном кичменом мождином (за кретање користе инвалидска колица или неко друго помагало) два дана су се такмичили у стрељаштву, стоном тенису, атлетици (тробој), пикаду и шаху. Ова најпосећенија манифестација особа са инвалидитетом у Србији је окупила 138 такмичара и асистената. Учешће су у оквиру регионалне сарадњеу узеле и екипе Федерација БиХ, Македоније, а скупу су присутвовали и представници Словеније.

 

 У атлетском тробоју (бацање копља, диска, кугле-чуњ) као најтежој дисциплини учествовало је 85 такмичара а у овом тренутку најспремнији су били такмичари из удружења параплегичара и квадриплегичара (УПИК) Смедерево, Зрењанин и Шабац у конкуренцији жена а код мушкараца УПИК Београд, Шабац и Чачак. Слични резултати су постигнути и у осталим дисциплинама па је пехар свеукупног победника подигао капитен екипе УПИК Смедерево Ненад Митровић другу годину заредом.

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !