);
Breaking News

Ostaje li Bor bez jedinog prvoligaša – u ponedeljak zakazana HITNA vanredna sednica Skupštine ŽKK BOR

19.septembar.Bor

U ponedeljak 21.09 u 20.časova, biće održana HITNA Vanredna sednica Skupštine ŽKK BOR. Na dnevnom redu biće samo jedna tačka : Donošenje odluke o učešću (ili ne – učešću) Kluba u takmičenju Prve ženske lige Srbije.

Budući da je Klub suočen sa ultimatumom iz KSS u kome se kaže da ukoliko se do utorka 22.09 ne izvrši uplata dugovanja u iznosu od 87.125,00 dinara prema RKSIS i KSS (Kotizacija i FIBA licenca), sledi primena člana 25. Pravilnika o takmičenju KSS što znači da će ŽKK BOR biti suspendovan, brisan iz početne tabele, a njegovo mesto u Prvoj ligi zauzeće ŠABAC. Ovakva odluka znači i zabranu registracije i licenciranja igračica, trenera i službenih lica, čime će Klub biti onemogućen da u sezoni 2015/2016 učestvuje u takmičenjima i to sa svim selekcijama.

Ovakav razvoj događaja znači da će oko 60 devojčica koje treniraju u ovom Klubu ostati bez ikakve mogućnosti da se takmiče, a borskim ljubiteljima sporta biće uskraćeno zadovoljstvo da posmatraju utakmice najboljih klubova u Prvoj ligi  Srbije, iako su oni i u toku prošle sezone svojim prisustvom na utakmicama dokazali i pokazali svima da to žele. Da podsetimo da je ŽKK BOR prošle sezone bio ubedljivo najgledanija ekipa sa prosekom od preko 1000 gledalaca, a da su na utakmicama sa Partizanom i Crvenom Zvezdom oboreni svi rekordi u poseti, kada je u borskom sportskom centru bilo između 2500 i 3000 gledalaca.

ŽKK BOR upućuje poziv svim medijima, kao i svim odgovornim strukturama u gradu, ali i svima onima koji mogu i žele da pomognu, da prisustvuju ovoj sednici Skupštine Kluba i pruže podršku svom jedinom predstavniku u najvišem rangu takmičenja u Državi i omoguće da i u ovoj predstojećoj sezoni Bor bude na mapi najboljih Klubova u zemlji evropskih šampionki.

zkk bor plakat1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama