);
Breaking News

POSLANIČKA PITANJA: POTROŠILI 300 MILIONA EVRA A NISU REŠILI EKOLOŠKU KATASTROFU BORA

Bor, 14.10.2015.

POSLANIČKA PITANJA: POTROŠILI 300 MILIONA EVRA A NISU REŠILI EKOLOŠKU KATASTROFU BORA Skupština Srbije nastavila je rad, a poslanici su na početku sednice iskoristili pravo da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije, pa su demokrate tražile podatke o mesečnim gubicima Železare „Smederevo“, a SPO o masovnim grobnicama sa žrtvama komunističkog režima.Bor dim 2 Šef poslanika DS Borislav Stefanović upitao je koliki je mesečni gubitak Železare „Smederevo“ i kada će biti objavljen ugovor o angažovanju profesionalnog menadžmenta, a osvrnuo se i na ekološko stanje u Boru, pitajući zašto je otvorena nova topionica kada RTB Bor i dalje zagađuje taj grad, prenosi Tanjug.

Prepun plato ŽELEZNIČKE stanice čeka početak ekološkog protesta Posted by Zvonko Damnjanovic on субота 26. септембар 2015.

„U Boru se održavaju građanski protesti zbog zagađenja, oni nisu politički, već su to protesti očajnih građana. Oni nisu usmereni protiv RTB Bora, već protiv onih koji su potrošili više od 300 milona evra narodnih para, a da nisu rešili taj problem“, rekao je Stefanović. protest2 Na adresu Vlade Srbije Stefanović je uputio i pitanje zašto pokušava da proda u novembru kompaniju „Telekom Srbija“ i da li je svesna šta će to značiti za građane i BDP, ali i kada će rešiti problem smanjenih plata i penzija.   „Pokazalo se da imamo za stadion 150 miliona evra, da li penzioneri plaćaju nacionalni stadion“, rekao je Stefanović, koji je za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića imao pitanje kada će biti rešen bar jedan od napada na članove DS. Za poslanika SPO Aleksandra Čotrića važna tema je obeležavanje masovnih grobnica koje su nastale na kraju Drugog svetskog rata i posle njega, navodeći da je nadležna komisija popisala 66.000 žrtava komunističkog režima, a da se pretpostavlja da je njihov broj neuporedivo veći i da možda prelazi i 100.000. Uz napomenu da je locirano oko 215 masovnih grobnica i da su do sada ekshumacije izvršene samo u dve, Čotrić je od Ministarstva pravde zatražio informaciju kada će one biti obeležene na dostojanstven i odgovarajući način, uz table na kojima bi pisalo ko je tu sahranjen i ko je bio egzekutor. Naprednjak Marko Atlagić govorio je o egzodusu srpskog naroda iz Krajine, da su Hrvati tada uzurpirali najmanje 35.000 stanova Srba, ali da je bilo i Srba koji su uzurpirali hrvatske stanove, navodeći primer poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića. Atlagić je upitao da li je tačno da je Veselinović, nekadašnji poslanik DS i SDS, kako tvrdi, „uzurpirao“ stan od 26 metara kvadratnih u Obrovcu, gde je smeštena Udruga za povijest i saradnju, a u stvari je koristi leti kao vikendicu, te da li dobija novčanu naknadu kao politički partner HDZ. Poslanik SDS Blagoje Bradić upitao je potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović kada će biti izmeštena pruga iz centra Niša, budući da je za vreme prethodne vlasti urađen idejni projekat u vrednosti od 1,5 miliona evra i da se ušlo u eksproprijaciju, a da je od 2012. godine sve zamrlo. Poslanici LSV govorili su o sudbini imovine i radnika fabrike “Kulski štofovi”, koja je od jula 2010. godine u stečaju. Poslanici su rad nastavili objedinjenim načelnim pretresom o izmenama Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, Predlogu zakona o uslovima za upućivanja zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo, kao i o potvrđivanju Konvencije o nadležnosti, merodavnom pravu, priznanju i izvršenju odluka i saradnji u materiji roditeljske odgovornosti i mera za zaštitu dece.

Оставите одговор