);

ŽKK BOR – Radnički Kragujevac 57:79

26.oktobar.Bor

Tekst: S.Ranđelović; Foto: S.Filipović

1ŽLS; 3.kolo : ŽKK BOR – ŽKK RADNIČKI Kragujevac 57:79 (10:28; 17:15; 11:19;19:17)

Sudije : Đurić Dušan (Kruševac) i Tasić Aleksandra (Niš), Delegat KSS : Milićević Dragana (Kruševac)
ŽKK BOR: Stamenković 2, Perić 2, Bekan, Golubović 11, Filipović 4, Piljević 9 (13 skokova), Stanujkić, Milićević 2, Živić, Sulejman 5, Nikpaljević 22, Cocić.
RADNIČKI: Novak 11, Jovanović 3, J.Nikolić, D.Nikolić 6 (6 skokova), Celić, Trifunović 8 (8 skokova), Dimić, Đorđević 9 (8 skokova), Vasović 2, Stevanović 17 (7 oduzetih lopti , 8 skokova), Jančić 3, Cvetanović 10 (5 skokova).

Borske košarkašice su pružile solidan otpor ekipi Radničkog u 3.kolu prvenstva Prve ženske lige Srbije. Na ovom meču je za ekipu Bora debitovala Jelena Nikpaljević, prvo pojačanje ove sezone koja je došla u Bor iz ekipe Lovćena (Crna Gora). I pored očigledne nervoze i želje da se pred borskom publikom pokaže u što boljem svetlu, ova igračica je pružila odličnu partiju postigavši 22 poena uz 3 asistencije, 4 oduzete lopte, 2 skoka i čak 9 prekršaja koje su protivničke igračice napravile nad njom. Ovakvim učinkom ona je pokazala da će u nastavku sezone uz još nekoliko pojačanja koja se očekuju narednih dana, biti oslonac borske ekipe u borbi za očuvanje teško stečenog prvoligaškog statusa. Uz nju su se istakle i kapiten Bora Aleksandra Piljević sa 9 poena i čak 13 skokova i mlada Tamara Golubović koja je postigla 11 poena.

Gošće iz Kragujevca pobedile su pre svega zahvaljujući odličnoj Bojani Stevanović, koja je i ovog puta bila najbolja igračica utakmice sa ostvarenim indeksom 35 za 20 minuta provedenih na terenu i dominaciji u skoku, jer na tom polju boranke nisu mogle da pariraju znatno višim i jačim košarkašicama iz Kragujevca koje su ostvarile čak 32 skoka više od domaćih.

U narednom kolu ekipa Bora gostuje u Kraljevu, a zatim će u sledeća dva kola Boranke biti domaćini ekipama Vojvodine i Vrbasa.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !