);

Saradnja Rotary klubova Soluna i Bora

Bor, 29.10.2015.

Rotary klub Bor, danas je bio domaćin predstavnicima Rotary kluba Anatolija iz Soluna. Ovo je uzvratna poseta, dogovorena nakon sastanaka održanih u Krajovi, Rumunija, avgusta meseca i septembarske posete delegacije Rotary kluba Bor Solunu.

Charis Siropoulos, Predsednik kluba govoreći o cilju posete posebno je istakao: Prijateljstvo naša dva naroda pokušaćemo da u narednom periodu produbimo kroz privrednu, kulturnu i turističku saradnju rotarijanaca severne Grčke i privrednika iz Bora i Niša. Danas su samnom i predstavnici malog biznisa zainteresovani za saradnju sa srpskim preduzetnicima u oblasti informacionih tehnologija, turizma, avio-saobraćaja i mašinogradnje. Moja kompanija NOVASOFT koja u  Boru već ima saradnju sa Kompjuter centrom Bor i za budući period planira zajednički nastup kroz CFC komitet Balkanskih zemalja, na tržištima Grčke, Albanije, Bugarske, Rumunije i Srbije.

IMG_3487

Sofronis Konstantinidis, vlasnik firme UP lift Hydraulic Group, vodeće kompanije u oblasti liftogradnje, u razgovorima sa borskim ATB FOD -om iskazao je zainteresovanos za stručno osposobljavanje mladih inženjera za projektovanje, izradu i distribuciju savremenih liftova i pokretnih platformi na tržište EU.

IMG_3463

Gospodin George Eleftheriadis, vlasnik Parking servisa u Solunu, govorio je o svojoj zainteresovanosti za investiranje u saobraćajnu infrastrukturu u istočnoj Srbiji.

Nakon radnog sastanka gostima iz Soluna priredjen je obilazak Brestovačke banje, gde je goste o turističkim potencijalima upoznala Dejana Tufegdžić, upravnik Srpske krune.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !